Hlavní obsah
Názory a úvahy

Maršálek vyřadil další dobrou tanečnici. Diváci si stěžují, ale sami neposlali jediný hlas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Josef Maršálek znovu vyřadil další nadějnou tanečnici. Zpěvačka Tereza Mašková musela z kola ven. Proč si ale stěžují zrovna ti lidé, kteří neposlali jediný hlas?

Článek

V sobotu bylo další kolo taneční soutěže StarDance. A bohužel i nyní někdo musel z kola ven. V posledních minutách se rozhodovalo mezi Josefem Maršálkem a Terezkou Maškovou. Já už se radovala, že konečně soutěž opustí ten netalentovaný cukrář, který ani neví, kdy má zvednout do rytmu ruku a kdy nohu. Bohužel, zase jsem se mýlila a on v soutěži zůstal. Proboha proč? Protože nehlasujeme.

Proč se tam cukrář neustále drží?

Já se proto ptám, jak je možné, že někdo tak netalentovaný se v této soutěži neustále drží. Od poroty každý večer dostává nejméně bodů, ale stejně vždy vyřadí toho lepšího. Dodnes nechápu, jaká je vlastně pointa tohoto pořadu. Buď hledáme nadané tanečníky, nebo se prostě chceme jen kochat někým, kdo nic neumí. Ještě donedávna byla tato soutěž považována za noblesní a spravedlivou. Tato řada však dokazuje pravý opak. Dnes již rozhodně nerozhoduje kvalita tance, ale kvalita upečených koblih. To vlastně přiznal i Richard Genzer, který řekl, že pokud Josef Maršálek nevypadne, očekává další buchty na příští živé vysílání.

Proto se ptám, zda Terezka Mašková vypadla oprávněně? Já se domnívám, že nikoliv. Josef Maršálek zůstal jen proto, že se stal výtečnou atrakcí pro televizní diváky a Česká televize moc dobře ví, že jen díky němu si každou sobotu přivedou na svůj program velkou sledovanost. Diváci totiž budou vždy očekávat, že daný večer vypadne on. Dokud bude v soutěži cukrář, bude se na co dívat. A lidé se budou moci rozčilovat a diskutovat na sociálních sítích, což Česká televize potřebuje. Právě to ji zajišťuje sledovanost.

Pravidla jsou pravidla

Bohužel takto jsou nastavená pravidla ČT, my to ovlivníme pouze svým hlasováním. Proto nevím, proč ti, kteří si na sociálních sítích stěžují na to, že cukrář postoupil, pro něho hlasovali? Proč svůj hlas neposlali například vypadlé Tereze Maškové? I jeden jediný hlas totiž mohl celou situaci změnit. Nestěžujte si proto na to, jak to dopadlo, když jste sami pro to nic neudělali. Dokud budete v soutěži podporovat ty, kteří se vám nelíbí, tak je tam prostě budete mít. A podporujete je právě tím, že svůj hlas nepošlete někomu jinému, třeba tomu, koho byste tam chtěli mít.

Je to stejné, jako když jste si neustále stěžovali na výsledky voleb před dvěma lety. Všichni si stěžovali proč nevyhrál Babiš. Jednoduše proto, že jste mu nedali hlasy a on jich měl málo. Kdyby bývalo třeba jen 10 z vás mu svůj lístek vhodilo, tak by dnes vládl naší zemi on. A podobné to je i z prezidentskou volbou. Stěžujeme si na to, kdo je náš prezident, ale vzápětí přiznáme, že k volbám nechodíme. Prosím, dokud sami nečiníte, nestěžujte si.

Zdroje: Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz