Hlavní obsah
Umění a zábava

V Survivoru se za naše peníze celebrity předvádí a válí v bahně. TV Nova předvádí naprosté dno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Zase nás čeká další řada této divné show, při které se celebrity ukazují v plavkách, válí se v bahně a ještě za to dostanou peníze. A to z našich peněz. Proč se raději neinvestuje do pořádného projektu, například nové pohádky?

Článek

Na konci února startuje další řada divoké soutěže Survivor, která se natáčí až v daleké Dominikánské republice. V této show se opět ukáže několik celebrit, které se rozdělí do dvou týmů a budou bojovat o výhru 2,5 milionu korun. Jenže nikdo se nepozastavuje nad tím, z jakých peněz to vlastně jde? Rozhodně to neplatí televize, ale vše jde z našich poplatků a hlasovacích sms, které během jiných pořadů naivně posíláme a myslíme si, že tím ovlivníme hlasování. Ve většině takových pořadů je vítěz vždy předem daný a hlasování bývá jen na oko. U Survivoru je to trochu jinak. Zde rozhodují údajně velmi těžké úkoly, moderátor a ostatní hráči, kteří se shodnou na tom, že někoho v týmu už nechtějí. Ale proč televize raději neinvestuje do pohádky? Vždyť ta by zaujala široké spektrum publika, od dospělých až po malé děti.

Místo show něco pořádného

Myslím si, že kdyby televize Nova vymyslela nějaký smysluplnější pořad, který by bavil každého, byl užitečný a zábavný, bylo by to mnohem lepší. Survivor například některé děti opravdu nebaví, ale nejen je. Jsou zde i dospělí, kteří se na takové estrády, kde se celebrity pouze předvádí a pro peníze udělají cokoliv, nechtějí dívat. A o tom právě Survivor je. Navíc se mnohdy vysílá opravdu pozdě a nikomu se nechce po náročném pracovním dnu čekat až do večera. Televize Nova bohužel předvádí naprosté dno, protože v Survivoru je dovoleno opravdu vše. Celebrity se klidně svléknou do plavek, ukážou intimní partie, budou se válet v bahně, budou na oko křičet na kamery, že jsou unavení a budou si stěžovat na drsné podmínky. Ve skutečnosti to tak ale není, protože mají hodně volna, mohou se opalovat na pláži a pouze v době natáčení dělají, že mezi sebou bojují a nemají téměř žádnou volnost.

Další zajímavostí je, že u sebe mají mobilní telefony, ačkoliv všichni tvrdí, že ne. Za naše peníze se jedná o krásnou dovolenou v Dominikánské republice, kterou si nemůže každý dovolit. Nedávno to bylo poznat na sociální síti Instagram, kde nejmenovaní dva soutěžící přidávali příspěvky. Co musím podotknout je, že to za ně rozhodně nedělal nikdo jiný. Jeden z nich byl dokonce velmi soukromý, a ačkoliv všichni tvrdili, že se jedná o předtočená videa, bylo poznat, že opak je pravdou. A z čeho tak někteří usuzují, včetně mě, která jsem se při shlédnutí příspěvku přesvědčila? Dotyčný byl na sychravé únorové počasí opravdu viditelně opálený a bylo poznat, že je někde mimo domov. Ono, pokud někdo chce natáčet na Instagram nenápadná videa, musí se podívat i do pozadí, které mnohdy prozradí i to, co my osobně nechceme.

Celebrity pro peníze udělají cokoliv

Další zajímavostí je, že nikdo z těch celebrit by tam nejel, pokud by neměl volnost, dobré jídlo a peníze. A tím nemyslím pouze danou výhru, ale i honorář za podílení se na natáčení. Proč by například maminka tří dětí odjela na pustý ostrov, kde by ztratila absolutní přehled o všem, co se děje s dětmi? Nikdo by své potomky neopustil jen tak. A rozhodně ne Ornella, která si na dětech zakládá. Ale jsou zde i jiní, kteří už nedostávají tolik pracovních nabídek, jak by si možná představovali, a tak se jednoduše přihlásí do této show, kde se budou moci na chvilku vrátit do podvědomí televizních diváků.

Až soutěž skončí, utichne i veškerá mediální pozornost. Osobně se tedy domnívám, že show Survivor je další zbytečný projekt, do kterého televize Nova investovala. Lidé by zajisté více ocenili pohádky nebo show, na kterou by se mohl dívat opravdu každý a která by diváky bavila. Bohužel show, kde se „české hvězdy“ pouze předvádí, je za mě naprostý výplod zoufalosti a s jediným cílem - přilákat televizní diváky a zajistit si hlavní vysílací čas.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz