Hlavní obsah
Krása a fitness

Hubnutí, které dovoluje čokoládu i párky: Klíč k dokonalému tělu není v dietě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Je to nekonečný boj. Trápí nás kila navíc, nevzhledné břicho nebo celulitida a rad na dokonalé tělo je nesčetně. Diety, půsty, kalorický deficit nebo deset tisíc kroků denně. Mohli bychom pokračovat ještě hodiny. Co je ale klíčem k úspěchu?

Článek

Rychlý metabolismus spaluje, spaluje a spaluje

Zní to snadno a snadné to je. Potřebujete rozjet svůj metabolismus naplno a vaše tělo se přitom nemusí držet omezujících diet, které na naši psychiku působí spíše naopak. Máte zakázané sladkosti a na co máte chuť? Samozřejmě na tu voňavou čerstvou koblihu nebo točenou zmrzlinu, které prostě nejde odolat. Pokud se rozhodnete rozjet svůj metabolismus, můžete si dopřát cokoliv, trik je v množství.

Jak rozjet svůj metabolismus? Důležité je začít hned

Zpomalený metabolismus je důvod, proč v 99% přibíráme. Rozjet znovu tento koloběh naplno není otázka hodin, ale věřte mi, stojí to za to. Začněte se na svůj jídelníček a aktivity dívat jinak než doposud. Čím více zdravého sníte, tím více podpoříte metabolismus. Čím více sportu zařadíte, tím rychleji se váš metabolismus aktivuje. Pokud spojíte stravu a pohyb a dokážete to nejtěžší - být konsistentní, máte vyhráno. Rozjeďte svůj metabolismus, který má u většiny lidí rychlost unaveného šneka, a i během tohoto procesu si můžete dopřát pivo, hamburger nebo štrúdl. Samozřejmě ne po kilech, ale rozhodně bych si ani nikomu jinému nikdy nic nezakazovala.

Potraviny, které zrychlují metabolismus

Čím rychleji metabolismus jede, tím rychleji spálíte to, co sníte. Ideální by bylo jíst samozřejmě jen zdravé a výživově hodnotné potraviny, ale my přeci víme, že nejsme dokonalí a pokušení je velké. Tedy moje rada nejsou jídelníčky a počítání kalorií, ale naučit se jíst relativně pravidelně a cpát do sebe zdravé potraviny, zelený ječmen a další dokonalé potraviny, které zrychlují metabolismus.

Že nevíte, co jíst? Zařaďte do svého jídelníčku bílkoviny, zeleninu, hodně zeleniny, méně ovoce, luštěniny, špenát, avokádo. Není zakázáno si dát čokoládu během dne, nebo ochutnat chlebíček od kolegy, který slaví narozeniny. Zlaté pravidla? Všeho s mírou.

Sport nemusí být stres a nechuť

Nenuťte se běhat, když to nesnášíte, nechoďte do fitka, když se stydíme. Jednoduše si najděte něco, co vás donutí se pohnout alespoň trochu. Metabolismus miluje pohyb, ale víte, jídelníček je 70% úspěchu. Tedy můžete sportovat jako blázni, ale pokud nebudete alespoň trochu dobře jíst, nejen, že tělo zničíte vnitřně, ale postavu snů zřejmě stejně nebudete mít.

Zpomalený metabolismus sice trvá rozjet, ale jak jednou ztuhlá kola rozpohybujete, nějakou dobu trvá, než se zastaví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz