Hlavní obsah

Pojďme už konečně přepsat historii úplně, aby byl klid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Člověk se až nestačí divit, co se za poslední týdny a měsíce dozvídá, a díky tomu si uvědomuje, že co považoval za pravdu, je vlastně holý nesmysl, a díky tomu žil v těžkém omylu.

Článek

Ale taky si člověk může říkat, že pisatelé těchto nových skutečností jsou možná jen lidi, kteří se sami v sobě trochu zapomněli, případně neví, jak na sebe upozornit, a tak padli na kolena, pomazali si hlavu sádlem a strčili ji někomu před sebou mezi regio glutealis a poté uvnitř zakukali.

Ale dobře, historie, a hlavně lidi si o to říkají, takže je potřeba historii upravovat, a to s vidinou, že nám za to někdo poděkuje a hodí nám třeba kost. Pojďme na to.

Hodní náckové

Byli to Němci, kteří se o nás během války postarali, dávali nám práci a chránili nás před okolními vlivy, a hlavně před válečnými zvěrstvy. Svoji oddanost jsme dávali najevo jásotem a úslužností a rovněž i udáváním nepohodlných lidí, kteří nechápali službu německých sil na našem území. Koneckonců konec války nám ukázal naši nevděčnost, když nás přepadla sovětská armáda a dle článků jiných pisatelů nás již tenkrát okupovala a prováděla na našem území nelidská zvěrstva.

Zvláštní Američané

Ve světle nových skutečností, a to že nás Rudá armáda okupovala, je potřeba si promluvit o významu skutečných osvoboditelů, kteří se však zastavili v Plzni. Někdo se vám bude snažit namluvit, že dál nemohli pokračovat na základě dohody s Rusy. Ale kdo může dělat s Rusy dohody? Kdo? Američan? Nikdy. Ten Rusy nenávidí a bojuje proti nim. Jen se teď zeptejte v Plzni účastníků srazu majitelů „modrých knížek“, kteří ve spojeneckých uniformách jezdí městem a hrají si na válku. Ti vám jistě odpoví, že důvod byl jiný. Jen jde o to dohodnout se na tom jaký.

Zločinecký Anthropoid

Jistě choulostivá záležitost pro každého Čecha – pokud ten Čech ví, o čem se teď bavím. Ale i historie se na věci může časem podívat jinak a nebude připomínat statečné parašutisty, nýbrž skupinku teroristů, kteří na našem území rozšiřovali teror a násilí a neváhali spáchat na atentát na pana říšského protektora, který nás hlídal před zlými Rusy, a to tak dobře, že jsme ani nepípli.

Co se týče vyhlazení Lidic, jistě smutná záležitost, ale nesrovnatelná se zvěrstvy, které na našem území napáchala Rudá armáda zločineckých Rusů, kteří mají na práci jenom to, že jsou zlí, dobyvační a chrání si svoji suverenitu, což jim jiné státy, rovněž chránící tu svoji, nemohou dovolit, protože jsou to Rusové.

Bratři Mašínové

Hrdinové národa. Je potřeba jim udělit mnohá vyznamenání pro jejich odvahu, kdy zabíjeli v podobě vraždění lidi, kteří sloužili komunistickému režimu – třeba účetního, který měl náhodou u sebe peníze, a tak podobně. Já si myslím, že bratři byli zbytečně milosrdní, protože měli zabít ve jménu svobody víc lidí, kteří tenkrát sloužili režimu, třeba pekaře, dělníky, doktory, tramvajáky, elektrikáře a další a další, protože tenkrát to tady byla jen sebranka sloužící komunistickému režimu. Čest takovým jako jsou oni – případně očekávám nějaké jejich pokračovatele, kteří ve jménu svobody nyní u nás zabijí několik Rusů. Hlavní je, aby byl dokázán politický podtext vraždy… Pardon, zabití.

Já se domnívám, že tohle je jenom začátek a že sami jistě přijdete na mnoho případů, u nichž by se dala historie vykládat jinak, a posloužit tak budoucím generacím (jiných států), aby na nás byly hrdé. Já si zatím jdu oholit hlavu a do lednice pro sádlo.

PS: Kdyby někdo nechápal, tak jde o ironii. O válce toho vím dost a napsal jsem o ni i netradiční knížku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz