Hlavní obsah

Všímáte si, že Babiš už asi nekrade?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay.com

Spravedlnost

Byly časy, kdy to bylo všude. Tedy byly to časy před volbami. Mimo ně se zpráva o kradení pana Babiše objevovala asi jenom tak často jako zvířátko na konec v Televizních novinách na Nově.

Článek

A teď se asi neblíží volby, protože už jsem to dlouho neslyšel, a neslyšel jsem to dlouho ani od těch, co to říkali pořád dokola, a dokonce to měli jako heslo, které se svou vahou skoro rovnalo známému Pravda vítězí!

Tak buď už pravda nevítězí, nebo pravda vůbec nebyla a šla někam jinam, nebo se s pravdou vůbec nikdy nikdo nebavil – ale celé to vypadá, jako by pravda byla všude, jenom ne u nás.

Pravda, pravda může být i jiná. Ono vlastně, jak ta pravda vypadá? Já jsem si ji vždycky představoval jako slečnu Spravedlnost, jelikož pochybuju, že by Spravedlnost byla vdaná. Pana Spravedlnost neznám, takže jedině že by si nechala svoje jméno. Ale Pravda je prý někdo jiný. Podle obrázku, co jsem našel na netu, nemá zavázané oči a nemá váhy (na pixabay jsem ji naopak nenašel, takže na úvodní fotce je spravedlnost zadarmo), ale drží velkou knihu a drží ji přesně tím způsobem, jak to vidím v amerických filmech, když po chodbě střední školy jdou studentky, většinou roztleskávačky.

To mě taky napadlo, a že se k tomu vracím, jak to ta Spravedlnost vlastně váží, když to nevidí. To má nějaký cit, že se to převažuje na jednu stranu a ona jako ví kam – co když tam někdo drží prst. Se zavázanýma očima víte prd, co vám kde kdo drží, protože se nemůžete ani pořádně rozhlédnout.

Nebo to převážení sledují lidi a ta Spravedlnost je tam jenom jako držák. Lidem taky nemůžete věřit, že vidí, co vidí, poněvadž kolikrát vy vidíte něco úplně jiného než oni.

Ale to jsme odbočili, ačkoli za úvahu to stálo. Takže Pravda a to, že Babiš krade, a že sorry jako, že to jako už neslyším a ani nečtu. Já vím, že ještě nejsou volby, ale že to nekřičí už ani křiklouni, co to pořád křičeli. Jako by se objevilo snad něco horšího. Něco horšího, jako že Babiš krade. Jako by někdo kradl víc, nebo jich kradlo víc (vidíte, jak to zní stejně, ale je to něco jiného).

V téhle zemi se už nedá spolehnout ani na to, že někdo krade. To už si nemůžeme být jisti s ničím, když to tady vypadá, že nikdo nekrade.

To by se taky tady mohla za chvíli poflakovat Pravda. Bude si tu chodit, házet zadkem v minisukni, a bude mluvit anglicky. Ačkoli já znám i Pravdu v jiném jazyce, a dokonce se tu kdysi prodávala v prodejně zahraničního tisku, a to jako jediná Pravda, co se tady dala tenkrát sehnat.

A co pak? Pak se dozvíme, že šátek Spravedlnosti je z průhledného materiálu a celou dobu na váhy vidí, případně prsty zkušeně umí misky naklonit.

A co bude úplně nejhorší, až se dozvíme, že hodlá vstoupit do registrovaného svazku se slečnou Pravdou. No, nedivte se. Pravda a Láska už to spolu nějaký rok netáhnou.

To se pak bude teprve krást. Protože ani Spravedlnost a ani Pravda na nás nebudou mít čas. A lásce je kradení ukradený. Tam je dovolený všechno. Namouvěru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz