Hlavní obsah
Zdraví

Každá nemoc začíná v hlavě, respektive v našem životním příběhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Kopecký/pixabay.com

Nemoc v hlavě

Můžeme polykat hrsti prášků, anebo si sami podnítit samoozdravovací proces organismu

Článek

Co je reflexní terapie s diagnostikou orgánů ve spojení s psychosomatickými souvislostmi?

Reflexní masáž

Reflexní masáž je technika, pomocí níž dokážeme nepřímým způsobem ovlivnit činnost orgánů celého těla. Reflexní plošky všech orgánů a kloubů se promítají do dlaně, do chodidla nohy…ale také do ucha (čínská akupunktura) nebo i do duhovky oka. Chodidla jsou k reflexní masáži nejvhodnější a práce na nich je nejefektivnější. Tato technika je stará tisíce let, její účinnost je ověřena na bezpočtu případů a nesmí chybět v žádném lepším masážním salónu.

Reflexní terapie

Reflexní terapie má oproti reflexní masáži tu přidanou hodnotu, že při ní již zjišťujeme energetickou nerovnováhu konkrétních orgánů. Zjistí-li terapeut v některém orgánu problém, soustředí se na jeho harmonizaci. Jelikož je jedná o energetickou diagnostiku, může při ní být v orgánu zjištěn problém ještě předtím, než se ten projeví zdravotně.

Reflexní terapie s diagnostikou orgánů ve spojení s psychosomatickými souvislostmi

Přidaná hodnotu terapie, do níž je promítnuta i psychosomatika, je v celku jasná. Každý náš zdravotní problém vznikl z nějaké příčiny - a ta příčina je v našich návycích, v našem psychickém nastavení, v našem životním stereotypu. Teprve když se propojí reflexní terapie s životním příběhem člověka, může nastat nejen proces léčby, nýbrž až v tomto případě může dojít i ke skutečnému vyléčení (odstranění příčiny zdravotního problému).

Mezi klasické zdravotní problémy, jejichž vznik má prvopočátek v duševním stavu člověka, patří:

  • srdeční problémy
  • žaludeční problémy
  • gynekologické problémy
  • problémy štítné žlázy
  • migrény a bolesti hlavy
  • žlučníkové problémy
  • všemožné záněty (mandlí, spojivek, močových cest…)
  • a v mnoha případech i onkologická onemocnění

Chodidla jako úžasný evoluční nástroj

Chodidla jsou stejně úžasný evoluční nástroj člověka, jako jeho dlaně. Naše dlaně a prsty dokáží dělat neuvěřitelně jemnou a přesnou práci. Naše malá chodidla zase dokáží nést celého člověka, jehož velikost a hmotnost je třeba i stonásobně větší než ony samy. Díky nim a jejich stabilitě můžeme stát, chodit, běhat, skákat, hrát fotbal a dělat spoustu dalších fantastických věcí. Ale na rozdíl od dlaní, které jsou většinu času volné a svobodné, byla naše chodidla před mnoha staletími uvězněna do nepoddajné obuvi, jež mění jejich přirozené nastavení a utlačuje je. Ano, chrání je před zraněním a zimou, ale zároveň jim nedopřává volnost a svobodu.

K čemu je svobodná chůze bosky

Jelikož se do chodidel promítají všechny orgány a klouby těla, je bosá chůze sama o sobě reflexní masáží. Dochází při ní k prokrvení reflexních plošek a ke spuštění samoozdravovacího a regenerativního procesu celého těla. Zdravá je ovšem jen bosá chůze po povrchu, který se buď chodidlům přizpůsobí (písek, sníh), nebo který je nerovný a tím pádem masíruje průběžně všechny reflexní plošky (tráva, kameny). Chůze po rovném povrchu není vhodná, protože jsou chodidla zatížena jednostranně, většina reflexních ploch zůstane nepodpořena a navíc dochází ke zhoršení stavu klenby.

Reflexní masáž chodidel si můžeme poskytnout i sami

K podrobnější reflexní diagnostice si určitě vyberte odborníka, který se na toto specializuje. Nicméně sami si můžete být schopni uvolnit pomocí prstů na noze krční páteř, stimulovat trávicí systém nebo například utišit pálící žáhu. Znát základy reflexní masáže se tedy vyplatí úplně každému.

Mé oblíbené rčení, že máme každý své zdraví a život ve svých rukou, jsem v tomto případě chtě nechtě nucen změnit - zdraví máme i ve svých chodidlech :).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz