Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hrdinové města: Proč je vstup do hasičského sboru v New Yorku tak atraktivní?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

Hasiče v New Yorku má každý rád. O vstup do FDNY se ucházejí tisíce lidí. Hasiči v NY jsou každodenními hrdiny, kteří vstupují do plamenů, aby zachránili neznámé. Jejich odvaha, odhodlání a obětavost je inspirací pro miliony lidí po celém světě.

Článek

Zájem o vstup do newyorského hasičského sboru (FDNY) je obrovský a každoročně se tisíce lidí ucházejí o příležitost patřit k tomuto elitnímu týmu. Ale co to vlastně znamená být součástí FDNY? Jaké výzvy a zodpovědnost to přináší? New York, město, které nikdy nespí, je domovem jednoho z nejznámějších a největších hasičských sborů na světě – FDNY (Fire Department City of New York). Ve městě plném mrakodrapů a hustého osídlení je role těchto odvážných mužů a žen naprosto zásadní.

FDNY je vybavena špičkovou technikou a za sebou má dlouhou historii boje s ohněm. Její flotila zahrnuje více než 400 vozidel, včetně hasičských aut, záchranných vozů, vodních člunů a další speciální techniky. Ty jsou rozprostřené v celkem 255 stanicích, z nichž 34 je záchranných stanic a 3 stanice pro hasičské lodě. Takové rozmístění zajišťuje rychlou reakci na jakoukoli situaci.

Hasiči FDNY nejsou jen profesionálové, ale také dobrovolníci. Kromě téměř 10 tisíc profesionálních hasičů a 3500 záchranářů, FDNY má také 10 dobrovolnických jednotek, které jsou dislokované v odlehlých a těžko dostupných částech města.

Každý den a noc, ve směnách od 9:00 do 18:00 a od 18:00 do 9:00, jsou tyto týmy připraveny nasadit své životy pro bezpečnost obyvatel města. Každé družstvo je vedené kapitánem, který velí až třem poručíkům a třem až 15 hasičům. Navíc, pokud jste fanouškem hasičů a jejich práce, můžete navštívit Hasičské muzeum nebo specializovaný hasičský obchod. A pokud jste šťastlivec, možná se vám podaří dostat do garáží stanice, kde můžete vidět techniku, se kterou hasiči pracují.

Jedna ze stanic, které stojí za zmínku, je ta, kde se v letech 1999–2005 natáčel oblíbený televizní seriál Třetí Hlídka (Third Watch). Tato stanice, domov pro posádky Engine 258 a Ladder 115, je místem, kde můžete vidět hasiče v akci, a to i když právě neřeší nějaký závažný incident. FDNY je skutečným symbolem odvahy a hrdinství. Jejich práce není jen o boji s ohněm, ale také o zachování bezpečnosti a klidu v jednom z největších měst světa. Bez nich by New York nebyl tím, čím je dnes.

Každý chce být hasič, protože hasiče v New Yorku má každý rád

FDNY je největší městský hasičský sbor ve Spojených státech a také největší na světě. Má více než 30 000 aktivních a vysloužilých členů a zajišťuje potřeby více než 8 milionů obyvatel New Yorku. FDNY je profesionální hasičský sbor a existuje od 17. listopadu 1866. Slouží jako první linie obrany proti požárům, záchranným akcím a dalším mimořádným událostem. Hasiči FDNY jsou odhodláni chránit životy a majetek občanů města New York.

Tato jednotka se dělí na dvě hlavní složky – aktivní členy, kteří působí při hašení požárů „na místě“, a členy zálohy, kteří jsou připraveni k mobilizaci. Aktivní členové působí na velitelství a v hasičských zbrojnicích, zatímco záložní členové jsou rozmístěni po celém městě v oblastech požárů a mimořádných událostí. Hasičský sbor se skládá z profesionálních hasičů, kteří se nazývají aktivní členové, spolu s obětavými dobrovolníky, kteří se nazývají rezervní členové. Každý rok se o vstup do FDNY ucházejí tisíce lidí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz