Hlavní obsah
Cestování

Romans-sur-Isère, malebné středověké město na jihu Francie, prochází fascinující proměnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Romans-sur-Isère, wikimedia commons, volné dílo

Středověké město se transformuje v pohodlné útočiště pro turisty hledající autentický zážitek, aniž by zapomínala na svou bohatou historii. Tento jedinečný projekt nazvaný BedinShop přeměňuje prázdné obchodní prostory na trendy ubytovací zařízení.

Článek

To, co bylo kdysi metropolí výroby luxusní obuvi, se nyní mění v útulný úkryt pro turisty, kteří hledají autentický zážitek. Přitom však nezapomíná na svou bohatou historii. Jde o unikátní projekt s názvem BedinShop, který proměňuje prázdné obchodní prostory ve stylové ubytovací zařízení s možností vlastního stravování.

V srdci jižní Francie, obklopené vinicemi a rozkládající se na obou březích řeky Isère, leží malebné město Romans-sur-Isère. Toto středověké město, známé svým kulturním dědictvím, historickými památkami a výjimečnými gastronomickými specialitami, prochází zcela fascinující proměnou. Ta je zároveň moderní i citlivě respektující jeho bohatou historii a jedinečnou atmosféru.

Zatímco procházíte těmito nově přeměněnými prostory, narazíte na původní artefakty, které oživují historii města. Starodávný šicí stroj s olejovou lampou, více kůže visící nahoře s vyřezanými nášlapy, starobylé formy na boty – všechny tyto artefakty připomínají bohatou historii města jako centra výroby luxusní obuvi.

Ale to není vše. Uvnitř těchto ubytovacích zařízení, naleznete půvabné byty, které kombinují historický šarm s moderním komfortem. Představte si příjemný obývací pokoj, který vede po několika schodech do pohodlného ložnice. Kuchyňský kout a moderní sprchový kout dokreslují celý obraz. Tyto prostory jsou prostorné, vkusně zařízené a mnohdy lepší než řada hotelových pokojů – a to vše za zlomek ceny, pouhých 75 EUR za noc.

BedinShop není jen o ubytování. Je to také o oživení městského centra Romans-sur-Isère. Knihkupectví, krejčovství a prádelna – to jsou jen některé z obchodních prostor, které získaly nový život díky tomuto projektu.

Foto: Romans-sur-Isère, By Toutaitanous - Own work, commons.wikimedia, volné dílo

Romans-sur-Isère. Co bylo dříve centrem výroby luxusní obuvi, se nyní transformuje v pohodlné přístřeší pro turisty hledající autentické zážitky, aniž by ztratilo svůj historický odkaz. Jedná se o jedinečný projekt s názvem BedinShop, který přetváří prázdné obchodní prostory na elegantní ubytovací zařízení s možností samostatného stravování.

A proč je toto všechno tak významné? Romans-sur-Isère bylo kdysi domovem některých z nejvýznamnějších výrobců luxusní obuvi ve Francii, jako byl Charles Jourdan, který spolupracoval s Christianem Diorem, nebo Stephane Kélian, který spolupracoval s Jean-Paul Gaultierem. A tento projekt je krásným spojením historie a současnosti, které přináší návštěvníkům nejen ubytování, ale také oživenou paměť na bohatou historii města.

Zapomeňte na obvyklé turistické hotely. Romans-sur-Isère nabízí jedinečnou možnost prozkoumat francouzské středověké město zcela novým způsobem. Ubytování v BedinShop vám poskytne nejen útulný pokoj k přespání, ale také vás ponoří do bohaté historie města. Tak proč nezažít něco nového a zároveň se vrátit v čase?

Zdroj: O bydlení a realitách, The Guardian, Wikipedia

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz