Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Sex pouze o víkendech, ale musí to být spontánní, jinak ani o víkendu ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

Když se setkali, bylo to jako z filmu. Jiskry létaly, láska kvetla a vášeň mezi nimi byla nezastavitelná. Teď, po více než 10 letech manželství a dvou dětech, se však něco změnilo. Jeho touha po sexuální intimitě se s ní nezastavuje, ba naopak.

Článek

Jeho touha po sexuální intimitě se s ní nezastavuje, právě naopak, jeho touha po ní roste. Ale na druhé straně, jeho žena má jiné plány.

„Sex jen o víkendech, a to spontánně, bez plánování,“ mu řekla. Ale v jejich nabitých životech se dvěma dětmi, jejich zájmy a koníčky je těchto spontánních okamžiků málo. Jeho touha, jeho potřeba je často neopětována. A jakmile nastane víkend, cítí se napjatý a stresovaný při pomyšlení, že se nemusí stát nic, co by ukojilo jeho touhu. Každý náznak, že by mohli najít čas na sex během týdne, je okamžitě odmítnut. Tato situace je pro něj obtížná. Miluje svou ženu více než kdy jindy, považuje ji za ještě přitažlivější, než když se poprvé setkali. Ale tato situace je těžká na jeho srdci i duši.

Sex se může stát bitevním polem, na kterém se bojuje o moc. Je možné, že žena znemožňuje sexuální intimitu, protože je unavená, zaneprázdněná nebo přetížená rodinnými povinnostmi a zájmy. Je snadné se cítit zklamaně a frustrovaně, když se necítíte naplněni, ale je důležité se podívat na širší obraz. Párové poradenství může být řešením, které pomůže pochopit základní problémy, které vedou k této nerovnováze. Není lehké se podívat na svůj vztah z této perspektivy, ale je to klíčové k obnovení sexuálního života a celkové pohody v manželství. Miluje ji a považuje ji za ještě přitažlivější, než když se poznali. Ale nedokáže žít s těmito pravidly. Je čas pro ně, aby se podívali na svůj vztah z jiné perspektivy, aby mohli obnovit to, co mezi nimi kdysi bylo.

Zaměřme se na podstatu sexuální intimity v dlouhodobých vztazích a na narůstající problémy, které s ní mohou být spojeny. Je zřejmé, že tato problematika je poměrně složitá a může být velmi citlivá pro obě strany, jak ukazuje příběh manželského páru, kde manželova neustálá touha po sexuální intimitě není naplněna. První otázkou, kterou bychom si měli položit, je, zda je tato nerovnováha normální. Je třeba si uvědomit, že sexuální touhy se mohou v průběhu času měnit a není neobvyklé, že se libido jednoho partnera může lišit od libida druhého. Tlak na splnění sexuálních potřeb může vést k napětí a frustraci, jak je to patrné v tomto případě.

Nicméně, pokud tato situace vede k emocionální bolesti a frustraci, je něco špatně. Může se stát, že sex se stane bitevním polem, kde se bojuje o moc. To je jemný náznak, že problém není jen v měnící se sexuální touze, ale také v dynamice vztahu. Manželka v tomto případě má své vlastní důvody pro sníženou touhu po sexu, možná kvůli únavě, zaneprázdněnosti nebo stresu z rodinných povinností. To je důležité neignorovat a pochopit. Každý má své vlastní potřeby a obavy a je důležité, aby obě strany komunikovaly o svých pocitech.

Párové poradenství, může být cenným nástrojem pro řešení těchto problémů, protože umožňuje oběma stranám vyjádřit své obavy a potřeby v bezpečném prostředí. Může také pomoci odhalit hlubší problémy ve vztahu, které mohou ovlivňovat sexuální život. Vztah je neustálý proces učení a růstu. Je důležité být otevřený ke změnám a být schopen se přizpůsobit potřebám a touhám druhého. Každý vztah je jedinečný a každý má svou vlastní cestu k nalezení rovnováhy mezi sexuálními touhami a každodenními povinnostmi. Někdy může být dobré se podívat na situaci z ‚venku‘ abychom pochopili, co je skutečně potřeba pro obnovu harmonie. Je to výzva, ale také příležitost k hlubšímu manželskému porozumění.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz