Hlavní obsah
Sport

Chicago Blackhawks: Mrázek brankářskou jedničkou a co přinese zisk Connora Bedarda?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Pouze ilustrační foto

Chicago Blackhawks má na své soupisce mladou superhvězdu Connora Bedarda. V probíhající sezóně se tým drží stále u dna tabulky. Bude Chicago znovu vybírat jedničku draftu?

Článek

Chicago Blackhawks je bezpochyby jeden z nejslavnějších týmů kanadskoamerické NHL. Klub, který za 2 roky oslaví 100 let hraje NHL od jejího samotného začátku. Patří tedy do tzv. Original Six. Celkem ligu ovládli 6krát. Poslední Stanley Cup vyhrál tým v sezóně 2014/2015. Od té doby se Chicago postupně sezónu od sezóny propadá tabulkou. Před minulým ročníkem NHL byl tento tým predikován jako jasný outsider ligy. Nakonec skončil společně s Columbusem předposlední (poslední příčku obsadil Anaheim). V draftové loterii Chicago zvítězilo, takže v letošním NHL draftu získali první výběr. Z něj si vybrali kanadskou superhvězdu Connora Bedarda.

Největší hvězda

Jak jsem již uvedl, Connor Bedard je považován za megahvězdu mezi mladými hokejisty. Je porovnáván například s aktuální hvězdou NHL, kanadským útočníkem Connorem McDavidem. Předpokládá se, že Bedard může být jednou i lepší než tento útočník působící v Edmontonu. V aktuálním ročníku soutěže, hraje Bedard na pozici prvního centra Chicaga a za 37 zápasů nasbíral již 33 kanadských bodů za 15 gólů a 18 asistencí. To z něj dělá nejproduktivnějšího hráče týmu, což na to, že je ve svém věku 18 let nejmladším hráčem Chicaga, je rozhodně úspěch. V ligové produktivitě je na 44. místě. Co nám nabídne Bedard v příštích sezónách? Bude lepší než McDavid? Na zodpovězení těchto otázek si musíme pár let počkat.

Česká stopa v klubu

Momentálně v Chicagu působí pouze jeden český hráč. Tím je 31letý brankář Petr Mrázek. Ten si v probíhající sezóně drží roli brankářské jedničky týmu. Z 24 odchytaných zápasů má úspěšnost zákroků 90,4 % a průměr obdržených branek na zápas 3,24. Udržel také 1 čisté konto. Sice to nejsou příliš oslnivá čísla, ale musíme uvážit, že chytá za obranou Chicaga, která není příliš pevná. Však jeho brankářský kolega Švéd Arvid Soderblom za 17 odchytaných zápasů má úspěšnost zákroků pouze 87,5 % a průměr obdržených branek na zápas 4,07.

Znovu draftová jednička

Nestává se příliš často, že by jeden tým dvakrát za sebou vybíral jedničku nováčkovského draftu NHL. Tohle se však může změnit. Chicago je zatím se svými 24 body a pouze 11 vyhranými zápasy z celkových 37 utkání 2. nejhorším týmem soutěže. Za ním je už pouze San Jose Sharks, o kterém jsem také napsal článek. Pokud se Chicago nedostane z těchto příček tabulky, bude mít na konci sezóny vysokou šanci vyhrát znovu draftovou loterii. Aktuálně je podle webu eliteprospects predikovaná jednička draftu Američan Cole Eiserman.

Anketa

Bude letos Chicago vybírat jedničku draftu NHL?
Ano
30,4 %
Ne
69,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 23 čtenářů.

Zdroje:

Original Six, 2.1.2024

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz