Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jakub Voráček útokem na moji osobu přestřelil. Omlouvat se nebudu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Valentinaua, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Po mém článku o finálovém zápasu mezi Českem a Švýcarskem a chabé formě Davida Pastrňáka se spustil doslova internetový hon na moji osobu. Vyvolal jej zejména Jakub Voráček svým vulgárním statusem na sociální síti X. Za názory si však stojím.

Článek

V Česku se zřejmě rozmáhá nový nešvar. Pokud máte jiný názor a dovolíte si jej vyjádřit veřejně, můžete se se zlou potázat. Tak jako tomu bylo v případě mne a článku o české hokejové reprezentaci. Po výhře zlaté medaile se na sociální síti X objevil příspěvek bývalého hokejisty Voráčka, který mi velmi nevybíravým způsobem dal najevo, že s mými názory nesouhlasí. To ostatně ani nemusí. Jen je škoda, že očividně nezná slušnost a za názor mě rovnou poslal do míst, kde slunce nesvítí. Myslím, že podobné sprosťárny do moderní společnosti nepatří.

Reakce Voráčka je jeho vlastní vizitkou

Osobně si z toho nic nedělám, protože tato bývalá hokejová hvězda mě nemůže urazit. Ale jeho reakce je negativní vizitkou celého českého sportu a obzvláště hokeje. Za odlišné názory už zřejmě budou na adresu autorů běžně přicházet sprostá vyjádření. Pod jeho příspěvkem se samozřejmě ihned objevily také primitivní odpovědi, které peprná slova schvalovaly. To jen dokazuje vyčpělý stav některých jedinců v naší společnosti.

Určitou vypovídající hodnotou o panu Voráčkovi je také fakt, že ani nevěděl, že nemám nic společného se Seznam Zprávami. Za tuto chybu se ostatně později omlouval. Než bude chtít příště Jakub Voráček někoho hodnotit nebo kritizovat, měl by si zjistit všechny související informace. Jinak se může přinejmenším ztrapnit.

Za svými názory si stojím

V průběhu celé aféry jsem dostal množství urážlivých a nenávistných vzkazů. Kromě toho také výzvy k omluvě. Za nic se však omlouvat nehodlám. Nemám totiž za co. Vyjádřit svobodně svůj názor totiž ještě není trestné a doufejme, že dlouho ani nebude. Pokud chce někdo tvrdit, že byl David Pastrňák s jedním bodem v rámci celého mistrovství světa ve formě, bude to jen jeho názor a má na něj právo. Podle mě ale jedna vlaštovka jaro nedělá, a to se dá říci i o jediném gólu Pastrňáka ve finále se Švýcarskem.

A ke kritice formy celého nároďáku jsem měl také pádný důvod. Stačí se podívat na bilanci z posledního přípravného turnaje před MS, kde český tým schytal debakl v každém zápase a skončil jasně poslední. Málokdo tak mohl předpokládat zlato ze samotného mistrovství.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz