Hlavní obsah
Cestování

Evropské Thajsko na dosah ruky: V Albánii je dovolená za hubičku a krásné pláže jsou témeř prázdné

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Evropa je plná úžasných zákoutí, která mnoho lidí ani nezná. Mezi ně patří i albánský poklad skrytý mezi horami, známý jako Lumi i Shalës. A to vše je na dosah ruky.

Článek

Albánie za poslední roky získává svou popularitu a stává se turistickou destinací číslo jedna. Především jako prázdninová destinace se velmi dobře osvědčila a turisté si chválí nejen dobrou stravu, památky, ale především čisté pláže a moře. Podle některých se tak Albánie dostává na první místa mezi žádanými turistickými destinacemi. Ale to není vše.

Dovolená v této zemi není nijak drahá a pokud si chcete užívat skutečného luxusu, a to za přijatelné ceny, které vaši peněženku nezruinují během jednoho dne, máte vyhráno. Albánie však není jen o tom, že se budete koupat v moři a užívat si městské památky. Je zde i mnoho přírodních krás, které turisté ještě nenašli. Jedním z největších albánských klenotů je řeka Shala. Ta má nádherně průzračnou tyrkysovou vodu, která se jen tak nevidí.

Foto: Pixabay/Public domain

Místo je naprostou oázou klidu a připadáte si jako v Thajsku.

O tomto pokladu turisté ještě neslyšeli

Právě na řece Shala, která se nachází v severní části Albánie, naleznete místo, kterému se právem říká evropské Thajsko. Jedná se o destinaci Lumi i Shalës. Místní lidé si zde vychvalují nádherné zelené hory, čerstvý vzduch a uklidňující šumění této nádherné řeky, ve které se dá i bez problémů koupat. Navíc má tato řeka podle místní legendy i léčivé účinky. Protože je studená, pomáhá nejen při osvěžení, ale i nemocích srdce a cév. Lidé si zde pochutnávají na čerstvých rybách ulovených přímo z této řeky, zelenině vypěstované v nedalekých zahradách a sýru vyrobeném v blízké vesnici. Jedná se o opravdové Thajsko, které je na dosah ruky a za skutečně nízkou cenu. Pokud tak toužíte po něčem nevšedním a hlavně místu, kde nejsou davy lidí, Lumi i Shalës by mělo být volbou číslo jedna.

V Albánii je dovolená za hubičku a krásné pláže jsou témeř prázdné

V městečku Lumi i Shalës se můžete ubytovat v malebném penzionu, který již po několik generací vlastní stejná rodina. Tato rodina má dokonce svůj vlastní instagramový profil, na kterém sdílí novinky z jejich krásného domova. Rodina je navíc velmi přátelská, milá a ochotná. Hned po příjezdu vám nabídnou čaj s medem z místních zdrojů, a to v ručně vyráběném hrnku. Tento hrnek si dokonce můžete odvést domů na památku.

Pokud tak toužíte po luxusu, klidu, pohodlí a nevyhledáváte pouze monotónní ležení na pláži u moře, kde se budete mačkat mezi davy ostatních turistů, rozhodně zkuste něco nového. Užijete si zde krásné přírody, ochutnáte dobré domácí jídlo a zažijete si luxusní chvíle klidu. A navíc se budete moci pochlubit, že jste byli v Thajsku. A to doslova.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz