Hlavní obsah
Cestování

Polské Maledivy: Ceny jako v Česku, davy turistů a luxusní koupaliště hodinu od českých hranic

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petruše

Toužíte si užít léto a podívat se někam, kde si užijete neskutečný zážitek, téměř zadarmo a k tomu se budete moci pochlubit, že jste byli na Maledivách? To vše nabízí polské koupaliště Zakrzówek, které je jen hodinu od českých hranic.

Článek

Již před nějakou dobou se na internetu objevily první zmínky o polských Maledivách, které se staly hitem uplynulého léta. Všichni si toto nově vybudované koupaliště Zakrzówek chválili a těšili se z luxusního zážitku. Problémem však byly velké davy lidí. Zapeklitý pes je v tom, že je vstup zdarma, takže kdo dřív přijde, ten získá vstupenku a místo. Díky azurově modré vodě si koupaliště Zakrzówek vysloužilo přezdívku polské Maledivy. Toto koupaliště, které otevřelo své brány široké veřejnosti v červnu roku 2023, se nachází na okraji vodní nádrže obklopené místním lesoparkem. Vodní nádrž vznikla v roce 1992 zatopením starého vápencového lomu a již před přeměnou na koupaliště byla populární rekreační oblastí. Krakovský Zakrzówek byl donedávna spojován pouze s lezením po Twardowských skalách a místním potápěčským klubem. Pro obyvatele z Krakova a turisty z okolí byl zcela nepřístupný.

Do Polska nejen za nákupy, ale i koupáním

Češi jsou známí především svou oblibou pravidelných víkendových nákupů v Polsku. Teď se však novým hitem stalo i polské koupání. Ideální je proto návštěva polského koupaliště Zakrzówek, které leží zhruba tři kilometry vzdušnou čarou od centra Krakova. Ani doprava na toto místo není nijak náročná. Na toto místo se dostanete městskou veřejnou dopravou, ale také autem. Pro návštěvníky je zde nově vybudované i velké parkoviště.

Foto: Petruše

Koupaliště v letních měsících skutečně praská ve švech. Dostat se sem, je někdy opravdu náročné.

Areál je možné využívat šest dní v týdnu v čase od 10 do 18 hodin. V pondělí jsou bazény uzavřeny a slouží pro údržbu koupaliště. Probíhají zde nejen čistící práce samotných bazénu, ale také údržba zeleně a jiné potřebné práce. Kdo na se na toto místo vydá, musí myslet i na značnou časovou rezervu. Na toto místo je třeba vyrazit s opravdu velkým předstihem, aby vás do areálu pustili. Pokud přijedete později nebo těsně na čas, může se vám stát, že vás ochranka nechá stát u vchodu, a to do té doby, než se uvolní místo. A to se mnohdy ani po celém dni neuvolní, protože návštěvníci se sem většinou vydávají na celodenní výlety.

Ceny jako v Česku, plavecké bazény i krásné okolí

To ale není vše. Ceny se tady pohybují přibližně jako v Česku. Vstupné je na toto koupaliště skutečně zdarma a jediné, co si musíte zaplatit, je cesta sem a případné občerstvení. V celém areálu naleznete kromě bazénů také velmi čisté a upravení toalety, šatny a sprchy. K dispozici jsou také lehátka a slunečníky, takže se nemusíte obávat celodenního slunečního záření. A pokud máte pejska, máte se na co těšit. V areálu má totiž během několika let vyrůst plavecký bazén určený pouze pro pejsky.

Foto: Petruše

Koupaliště je skutečně nádherné a voda křišťálově čistá.

Ti z vás, kteří se sem chtějí vydat, ale nejprve se chtějí přesvědčit, jak to zde skutečně vypadá, mohou sledovat přímý přenos pomocí webkamery, která je umístěna v samotném středu koupaliště. A jaké je tedy shrnutí? Areál Zakrzówek nabízí návštěvníkům pět bazénů s různými hloubkami. Nejméně hluboký bazén je určený pro děti, který dosahuje hloubky 40 centimetrů. Ten pro dospělé dosahuje až rovných dvou metrů. Milovníci vodních sportů ocení sportovní centrum a pro ty, kteří upřednostňují aktivity na suchu, jsou k dispozici lezecké stěny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz