Hlavní obsah
Lidé a společnost

Perský princ Ali Amiri ze Superstar. Vlastní soukromou kliniku, tajně se oženil a zpěvu se nevěnuje

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Ali Amiri/ se svolením k publikaci

Pamatujete si na pohledného prince ze Superstar, který šel předvést svůj pěvecký talent? V jeho životě se toho skutečně hodně změnilo a během několika let udělat velký kus práce. Je z něho uznávaný lékař a má spokojenou rodinu.

Článek

Ali Amiri se narodil 29. 2. 1980 v Teheránu. Již jako malý chlapec měl rád hudbu, ve třech letech se naučil sám hrát na kytaru a začal zpívat. Na základní škole skládal básně a chtěl vydat svou první knihu. Kromě toho hrál i v místním divadle pro děti. Ali Amiri chtěl studovat medicínu, ale v jeho rodné zemi nebyly dobré podmínky, které by mu zajistily klidné a bezproblémové studium. Proto v sedmnácti letech odešel za kvalitním vzděláním a přihlásil se na Lékařskou fakultu.

Získal titul lékaře a zaměřil se na svou kariéru

Ze začátku měl však velké problémy, protože kromě náročného studia a velkého množství učení, se musel sám poprat s jazykovou bariérou. Tvrdě šel za svým snem a všechny tyto nástrahy nakonec překonal. Když mu jeho spolužáci řekli, že se koná casting do pěvecké show Superstar, vůbec neváhal a přihlásil se. Psal se rok 2005 a Ali Amiri se stal miláčkem všech dívek a žen. Začalo se mu říkat perský princ a dostal se na krásné páté místo. Těsně před branami finále však soutěž opustil. Lidé ho milovali, dívky na ulici oslovovaly, ale on se dále věnoval svému studiu medicíny. Začal se stahovat do ústraní, až z veřejného života zcela zmizel. Po několika letech náročného studia a tvrdé dřiny Ali Amiri získal svůj vysněný titul lékaře. Následně si vybral specializaci dermatologie, stomatologie a plastické chirurgie. Ze všech oborů složil úspěšně atestaci a proslavil se jako uznávaný odborník v těchto třech oborech.

Tajně se oženil a v Praze založil soukromou kliniku

Následně odešel sbírat lékařské zkušenosti do Dubaje, a poté do Kuvajtu, kde nyní jeho rodina žije, a nakonec se vrátil zpět do Íránu. Ani v jedné zemi se mu však nedařilo dobře, a proto se rozhodl vrátit zpět do České republiky. V Praze založil kliniku, která se specializuje na estetickou a korektivní dermatologii. Ali Amiri se vyhýbal všem možným rozhovorům, ale minulý rok médiím přiznal, že se tajně oženil v Turecku.

Za ženu si vzal sestřičku ze své vlastní kliniky, která mu také porodila dceru Lily. Žije v Praze, kde vlastní luxusní rodinný dům a stále se vzdělává v oblasti medicíny. Ačkoliv se zpěvem sekl, rád si sám pro sebe nebo pro svou rodinu občas zazpívá. Když má zrovna chuť, potěší své fanoušky na Instagramu novou písní. Příležitostně se objevuje v muzikálech a někdy písně i nahrává. To vše jen proto, aby udržel svůj koníček stále naživu a trénoval si hlasivky. Profesionálně se však zpěvu již věnovat nechce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz