Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Nemají elektromobily, ale vědí přesně jak se s nimi žije aneb Česko plné odborníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pisalek 00

Nedávno jsem na zde na Seznam Mediu publikoval článek o nabíjení elektromobilu, pokud bydlíte na sídlišti tzn. nemáte možnost nabíjet svůj vůz přes noc u sebe doma. Reakce byly zajímavé.

Článek

Vzhledem k tomu, že se v diskuzi sešli odborníci na energetiku, životní prostředí a ekonomové s velmi přesnými výpočty, jsem se rozhodl sepsat menší reakci, abych těmto odborníkům mohl alespoň sekundovat.

Pro zajímavost jsem dal až pozdě večer do článku anketu, ale „překvapivě“ jsem zjistil, že většina lidí elektromobil nemá. To ale vůbec nevadí, protože i tak o životě s elektromobilem vědí víc než Elon Musk. Líbila se mi také argumentace novinářkou, která nemohla zaboha najít funkční nabíječku. Problém byl v tom, že článek popisoval zkušenost novinářky z USA.

Elektrické auto je dražší

První nesmysl, který v diskuzích vede je ten, že elektrické auto je dražší, respektive má vyšší pořizovací cenu. Tento argument se dá vyvrátit asi za 15 sekund, ale pokud byste například hledali auto, které bude vybavené jako nová Tesla Model 3, bude mít stejné rozměry a stejný výkon, tak takové auto zkrátka neseženete. Tečka.

Nemám elektromobil, ale…

Tohle je zvlášť výživná část diskuze, kde diskutující už dopředu řekne, že elektromobil nevlastní, ale zároveň ví, jak se s ním žije. To je super, až budu jezdit denně tisíc kilometrů a bude mi tím pádem záležet na rychlém natankování, elektromobil velmi pravděpodobně nezvolím. To však není případ většinu českých řidičů. Stejně jako nezvolím naftového Superba, když 90 % mých jízd je 10 kilometrů do práce přes Prahu v ranních zácpách.

Elektromobil - vlastní zkušenost

Článek popisoval pouze vlastní zkušenost a nikoho v zásadě nepřesvědčoval o ničem. Měl jenom ukázat, že to s elektrickými auty není až tak špatné, jak se všude píše. Bohužel i takto nevinný článek dokáže pár jedinců velmi rozparádit k tomu, aby mi vypisovali příspěvky, které s článkem ani tak moc nesouvisí.

Aneb když chcete napsat PR článeček a vypldíte slátaninu rovnou slohovce z páté třídy ZŠ. A autorovy puberťácké uražené reakce na některé komentáře už jsou jen třešničkou na dortu.
Petr Horák

Anketa z předchozího článku mluví jasně. Elektromobil nemáme, ale stejně o něm všechno víme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz