Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jak neztratit rozum a optimismus při hledání partnera v digisvětě: Kabinet kuriozit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Unsplash

Seznamování na internetu dost často připomíná procházku kabinetem kuriozit. Na jaké „exponáty“ můžete narazit a  jak se jimi nenechat otrávit?

Článek

Internetové seznamky jsou dnes jednou z nejčastějších cest, jak najít životního partnera. Přestože nám technologie přináší mnoho výhod, online seznamování často připomíná procházku kabinetem kuriozit.

Pokud jste žena, která hledá muže, připravte se na setkání s celou řadou podivínů. Jak neztratit rozum a udržet si optimismus? Pojďme se podívat na nejbizarnější typy lidí, které na internetových seznamkách můžete potkat.

Typický podvodník

Na seznamkách se bohužel často objevují lidé, kteří mají jediný cíl – okrást vás. Tito podvodníci jsou obvykle mistři manipulace, kteří vás oblaží sladkými řečmi, dokud z vás nevytáhnou peníze. Typicky se vydávají za úspěšné podnikatele nebo vojáky v zahraničí a žádají o finanční pomoc kvůli „náhlým“ a „neodkladným“ problémům.

Všichni občas čteme články o těchto podvodech, tak bacha, ať váš příběh neskončí na titulce nějakého periodika.

Lovci jednorázových flirtů

Není nic špatného na tom, když někdo hledá jen krátkodobé dobrodružství, pokud to přizná na rovinu. Problém nastává, když se lovci jednorázových flirtů vydávají za hledající vážný vztah.

Tito muži vám budou slibovat hory doly, jen aby vás dostali na jedno rande, po kterém se už nikdy neozvou. Tohle vás může odradit od dalších pokusů na internetu fakt na dlouho. Je prostě potřeba počítat s tím, že se na seznamkách (a ostatně i v „offline světě“ tyhle typy vyskytují a býti obezřetná.

Chroničtí zvyšovači ega

Pak tu máme typy, které používají seznamky jen pro zvýšení sebevědomí. Nechtějí se skutečně setkat nebo navázat vztah – chtějí jen vidět, kolik žen je ochotno na ně reagovat. Tito muži vás zahrnou komplimenty a poté, co jim odpovíte, zmizí, aby se mohli znovu vrátit a opět nabíjet své ego dalším úspěchem.

Často jsou v reálu zadaní a tímhle si jen léčí mindráky.

Věční skeptici

Tito muži jsou na seznamkách jen proto, aby dokázali, že tam nelze najít opravdovou lásku. Pokaždé, když jim nevyjde schůzka, využijí to jako důkaz své teorie. S takovými jedinci je téměř nemožné navázat skutečný vztah, protože jsou přesvědčeni, že to není možné.

Myslím, že ve skutečnosti ani nechtějí být přesvědčeni o opaku. Takže neplýtvejte svoji drahocennou energii na někoho, kdo vlastně chce být sám.

Posedlí ex-partnery

Někteří lidé na seznamkách jsou stále emocionálně spjati se svými bývalými partnery. Tito muži stráví většinu času na rande tím, že mluví o své ex. Což je spolehlivý způsob, jak odradit každou potenciální novou partnerku.

Pokud máte pocit, že sedíte na terapii a ne na romantické večeři, je čas utéct.

Profiloví lháři

A pak tu jsou ti, kteří se vydávají za někoho úplně jiného. Používají falešné fotografie, přikrášlují své úspěchy a ve skutečnosti jsou zcela odlišní od toho, jak se prezentují online. Když se s nimi setkáte osobně, čeká vás nepříjemné překvapení.

Ale často ani k žádnému setkání nedojde, protože jsou si své lži vědomi. Jen budou plýtvat vašim časem při dlouhém, nikam nevedoucím dopisování. Proto moje základní rada pro randění online je: Skutečné rande, co nejdřív to půjde.

Jak si udržet optimismus?

Zní to děsivě, ale nenechte se odradit. Klíčem je nebrat to příliš vážně a zachovat si smysl pro humor. Seznamování je dobrodružství, které přináší různé zážitky – některé jsou skvělé, jiné méně.

Buďte opatrné, ale také otevřené. Když narazíte na podivína, zkuste se nad tím zasmát a posunout se dál. A nezapomeňte, že na každém konci internetu může čekat někdo, kdo stojí za to.

Seznamky mohou být plné podivínů a divnotypů, ale s trochou trpělivosti a humoru můžete najít opravdového partnera. Neztrácejte naději, užívejte si cestu. Kdo ví, možná na vás čeká skutečná láska hned za rohem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz