Hlavní obsah
Umění a zábava

Dejme šanci hmyzu v našem jídelníčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Rozhodli jsme se uspořádat akci, která si klade za cíl odstranit předsudky ohledně pojídání pokrmů z hmyzu.

Článek

Zatímco úspěšnější a vzdělanější část společnosti si už stovky let pochutnává na výživných pokrmech z hmyzu, naši méně vzdělaní spoluobčané stále podléhají mnoha předsudkům vyplývajícím z omezené šíře jejich znalostí a vzdělání.

Mohli bychom to nechat být. Mohli bychom si pochutnávat na kulinářských skvostech ze smažených švábů, pečených vší, naměkko vařených hrdobců nebo sušených kořeněných masařkách a smát se primitivním návykům těch, jejichž omezenost jim brání vystoupit z běžných stravovacích zvyklostí, čímž se sami ochuzují o festival chutí, jenž může jazyku každého z nás nabídnout jídelníček složený z moderních pochutin, mezi něž vedle hmyzu patří i larvy a červi.

Ale my jsme se rozhodli připravit akci, kde každý zakomplexovaný neúspěšný looser bude moci ochutnat celou širokou škálu pochutin z hmyzu. Nevíme ještě, zda se nám podaří přesvědčit propagátory moderních trendů ve stravování v čele s cestovatelem Danem Přibáněm, ale věříme, že dokážeme uspořádat velkou veřejnou akci, na které se budou kolemjdoucím sbíhat sliny a ani nebudou vědět, z které pánve si mají dříve nabrat neodolatelný obsah.

Přidejte se proto k naší facebookové akci:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz