Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jsem na světě, abych plodil: Mám i dvě děti s nevlastní dcerou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: StockSnap / Pixabay.com

Reálný příběh muže, který má sedm vlastních dětí, včetně dvou s nevlastní dcerou. A jedno z jeho dětí zná snad každý z nás.

Článek

Tento příběh je reálný příběh bohatého muže, jehož životní cesta je plná nečekaných zvratů a rodinných zápletek. Začněme ale pěkně od začátku.

Rodinný život v 70. letech

Muž se narodil v polovině 40. let 20. století. V 70. letech minulého století měl tento muž tři děti se svou první manželkou. První syn přišel na svět v roce 1971, další dvě děti, syn a dcera, brzo následovaly. Rodina žila relativně klidný a harmonický život, jaký bychom asi očekávali od typické rodiny té doby. V roce 1980 se se svou první maželkou rozvedl.

Nové začátky na přelomu milénia

Muž znovu oženil v roce 1992. Jeho nová manželka měla dvě děti z předchozího vztahu. Jana, která se narodila v roce 1988, byla mladší z těchto dětí a dá se tak říct, že ji muž vychovával, protože v době svatby s její matkou jí byly pouhé čtyři roky. O své druhé manželce mluví jako o jedné z nejkrásnějších žen, kterou kdy potkal. Po deseti letech manželství spolu měli dvě děti, které se tak narodily na začátku 21. století. Tato část jeho života se jevila jako nový začátek, avšak po 18 letech manželství se rozvedli a osud pro ně měl připraveno další překvapení.

Současnost a nová kontroverze

Nedávno se však ukázalo, že tento muž má další dvě děti s Janou, tedy svou nevlastní dcerou z druhého manželství. První z těchto dětí se narodilo v roce 2017 a druhé v následujících letech. Celkem (ne)překvapivě se zdá, že vztah mezi Errolem a Janou již v roce 2024 není aktuální – již spolu podle dostupných informací nežijí. A na svatbu mezi nimi také nikdy nedošlo.

Muž se jmenuje Errol Musk

A teď se dostáváme k zajímavému rozuzlení tohoto příběhu: Tento muž, jehož život byl plný rodinných dramat a minimálně sedmi vlastních dětí, je otcem jednoho z nejznámějších a nejúspěšnějších podnikatelů současnosti – Elona Muska. Elon Musk je jeho první syn a od jeho nejmladšího sourozence je tak dělí něco málo přes 50 let! A ano, v praxi to celkem vtipně znamená to, že Errol Musk má syna, který je zároveň jeho nevlastním vnukem.

Vlastní zamyšlení

Tento vztah, podle mě celkem po právu, vyvolal značnou mediální pozornost a kontroverzi. Především kvůli tomu, že Errol měl děti s nevlastní dcerou, se kterou žil od jejích čtyř let. Jejich vztah byl tak považován za nevhodný.

Vezmu-li v úvahu jejich věkový rozdíl a věk Errola v roce narození jeho nejmladšího dítěte, je to podle mne přehnané, až nezodpovědné. Ano, o incest v pravém slova smyslu se nejednalo, ale i tak si člověk říká, co se v té rodině dělo. Když si nevlastní otec udělá děti s nevlastní dcerou, je to něco, co přesahuje běžné pochopení rodinných vztahů. Taková situace vyvolává pochybnosti o morálních hodnotách a zdravém rozumu zúčastněných. A to, že se Errol i teď, ve věku necelých 80 let, veřejně vyjadřuje, že by klidně měl i další děti, jen by jejich matka musela být mladší 35 let, mi přijde už skoro nechutné, a to podle mě ani nejsem zas tak velká citlivka na věkové rozdíly mezi partnery.

Jedná se tak o další kapitolu v příběhu neobyčejné rodiny Muskových.

Zdroj informací o Errolovi Muskovi a jeho dětech:

https://g.co/kgs/LZhk8Wy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz