Hlavní obsah
Móda a trendy

Nadšení z barvy roku 2024: Peach Fuzz oživí naše oblečení i domovy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Obrázek vytvořen pomocí nástroje OpenAI DALL-E dne 8.12.2023

Barva roku 2024 od Pantone: světle broskvový odstín Peach Fuzz. Tento jemný teplý odstín inspirovaný přírodou je ideální pro harmonické a elegantní outfity. Za mě je to láska na první pohled.

Článek

Jsem ohromena barvou roku 2024, kterou oznámil Pantone. Jedná se o světle broskvovou barvu s názvem Peach Fuzz. Tento odstín je pro mě jejich nejhezčí barvou roku posledních deseti let a přináší svěží a inovativní perspektivu (nejen) do světa módy. Po letošní barvě Viva Magenta a loňské barvě Very Peri tu zase máme jednu teplou světlou i jemnou barvu!

Propojení s přírodou a svěžest

Peach Fuzz je teplý, jemný odstín, který připomíná přírodní krásu (první, co mě napadlo, byl plameňák) a lehkost. V kombinaci s jemnou a živou energií je ideální pro tvorbu oblečení, které odráží přirozenost a svěžest.

Tento odstín lze snadno kombinovat s neutrálními barvami jako jsou béžová, krémová nebo světlé odstíny šedé, což umožňuje vytvoření harmonických a elegantních outfitů. Posuďte sami:

Vliv na módní průmysl

Jako vždy, když Pantone vydá novou barvu, věřím, že i Peach Fuzz má potenciál ovlivnit nejen výběr barvy pro každodenní oblečení, ale i večerní šaty, doplňky a dokonce i pánskou módu. Očekávám, že v průběhu roku 2024 uvidíme řadu kolekcí, kde bude tato barva hrát klíčovou roli, od ležérních triček a šatů až po formální oblečení.

Kdybych si měla tipnout, na kom ji brzo uvidíme a komu bude zároveň ohromně slušet, byly by to tyto celebrity: Blake Lively, Beyoncé, Taylor Swift, Kate Hudson, Alicia Keys, Scarlett Johansen a z mužů například Ryan Gosling.

Osobní styling a experimentování, moje tipy

Tato broskvová barva nabízí nekonečné možnosti pro osobní styl. Můžete experimentovat s různými texturami a materiály, jako je hedvábí, bavlna nebo dokonce organza, aby se zdůraznila lehkost a eleganci této barvy. Tato barva je vhodná jak pro denní, tak večerní nošení a umožňuje vytvářet výrazné, ale přesto decentní kombinace.

Neutrální odstíny

Peach Fuzz vynikne ve spojení s neutrálními barvami, jako je krémová, béžová, nebo světlá šedá. Tyto kombinace jsou ideální pro sofistikovaný a vyvážený vzhled a dají se vybrat dle toho, jaký odstín bude danému člověku nejvíce slušet a broskvová pak bude jen jejich doplňkem.

Pastelové tóny

Kombinace s jemnými pastelovými tóny, jako jsou světlé modré, zelené, nebo růžové, může vytvořit svěží a romantický vzhled. Tyto barvy spolu dobře ladí a jsou vhodné pro jarní a letní outfity.

Myslím, že se studenou světle modrou a se studenou světle zelenou vytvoří hezký kontrast, který by mohl slušet velkému množství Češek. Například kombinaci se světle modrými džíny bude těžké odolat.

Tmavé barvy

Pro odvážnější a dramatičtější vzhled lze Peach Fuzz kombinovat s tmavšími barvami, jako jsou tmavě modrá, lesní zelená nebo dokonce černá. Tato kombinace je obzvláště vhodná pro večerní akce.

Zemité tóny

Pro přírodní a uklidňující vzhled zkombinujte Peach Fuzz s barvami jako jsou olivová, hnědá, nebo terakota. Tyto barvy společně vytvářejí harmonický a uklidňující dojem.

Kontrastní barvy

Pro výraznější a energičtější vzhled zkombinujte Peach Fuzz s kontrastními barvami, jako jsou jasně modrá nebo fialová. Tyto barvy vytvoří zajímavý a dynamický kontrast.

Metalické tóny

Pro sofistikovaný a luxusní vzhled zkombinujte Peach Fuzz s metalickými odstíny, jako jsou zlato (v mém případě) nebo stříbro (vhodnější pro chladnější typy dle barevné typologie). Toto je skvělá volba pro večerní oblečení nebo speciální příležitosti.

Bílá a Černá

Pro klasický a nadčasový vzhled lze Peach Fuzz kombinovat s bílou nebo černou. Tato kombinace je jednoduchá, ale elegantní a funguje skvěle pro každodenní nošení.

Reakce na trend milleninal pink?

Barva roku 2024 Peach Fuzz, může být dle mého názoru vnímána jako reakce na trend „millennial pink“, který byl populární v předchozím desetiletí. Trend „millennial pink“ byl nejen módní vlna, ale i kulturní fenomén, který symbolizoval generaci mileniálů a jejich preference. Tato barva se stala synonymem pro moderní estetiku, která byla zároveň jemná a výrazná.

Myslím, že Peach Fuzz by tak mohla být považována za evoluci této estetiky. Zatímco růžová označováma „millennial pink“ byla spíše studený pastelový tón, Peach Fuzz přináší teplejší, jemnější odstín, který stále udržuje moderní a svěží vzhled (i když mě trochu připomíná i 80. Léta 20. století). Tato změna může odrážet posun v kulturních a estetických preferencích, kdy se nyní upřednostňuje větší sofistikovanost a subtilnost v barvách.

Závěr

Už teď vím, že tato barva bude populární i v oblasti interiérového designu. Díky své teplé, ale jemné povaze je Peach Fuzz ideální pro vytváření pohodové a uklidňující atmosféry v interiérech.

Já se ale hlavně už teď těším, až tuto barvu začlením do svého šatníku a začnu s ní experimentovat v různých kombinacích. A mně určitě tyto kousky z roku 2024 vydrží delší dobu a budu je nosit ráda i za dalších pět let. Myslím, že třeba na doplňcích by si tito barvu mohl pořídit každý.

Zdroj: autorský text, webové stránky a Instagram Pantone

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Pantone
Pantone Color Institute

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz