Hlavní obsah
Rodina a děti

Vyznání všem maminkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jarka Belher

Prof. Radek Ptáček

Maminky jsou klíčovými postavami v našich životech. Jejich láska a podpora jsou nezbytné pro náš zdravý vývoj a spokojený život. Měli bychom si jich vážit každý den.

Článek

Maminky hrají klíčovou roli v našich životech. Jsou našimi prvními učitelkami a průvodkyněmi. Učí nás nejen základním dovednostem, jako je chůze, řeč a vše kolem. Ukazují nám také, jak se začlenit do společnosti nebo jak se starat o sebe i o druhé.

Jsou také našimi největšími fanynkami. Věří v nás a podporují nás ve všem, co děláme. Jsou hrdé na naše úspěchy a pomáhají nám překonat překážky.

Maminky jsou neocenitelnými rádkyněmi. Mají mnoho zkušeností a moudrosti, které s námi rády sdílejí. Pomáhají nám rozhodovat se a ukazují nám správný směr.

Jejich role ale není jen o učení, podpoře a radách. Jsou našimi přítelkyněmi. Sdílejí s námi své radosti i starosti a jsou vždy připraveny nás vyslechnout a poradit.

Maminky jsou velmi silné. Musí zvládat mnoho rolí a úkolů každý den. Starají se o domácnost, o rodinu, o práci a o sebe. A přesto pro nás vždy najdou čas.

Jsou nezastupitelné a jejich láska je nekonečná. Jsou to andělé, kteří pomáhají procházet životem. Měli bychom si jich vážit a děkovat jim za všechno, co pro nás dělají.

Maminky jsou obětavé. Obětují svůj čas, energii a někdy i své sny, aby nám poskytly to nejlepší. Dávají nám všechno, co potřebujeme, a jsou připraveny udělat cokoli pro naše štěstí.

Jsou trpělivé. Dokážou snášet naše nálady, naše chyby a výstřelky. Ale i přesto nás milují a podporují nás.

Maminky jsou moudré. Vědí, co je pro nás nejlepší, i když se nám to nemusí líbit. Mají schopnost vidět věci z jiného úhlu pohledu a pomáhají nám pochopit svět kolem nás.

Z psychologického hlediska jsou klíčovými postavami v našem vývoji i v budoucím spokojeném životě. Vytvářejí základ našeho citového a sociálního vývoje a ovlivňují naše budoucí vztahy. Láska a podpora maminky jsou nezbytné pro zdravý vývoj dítěte.

Maminky jsou neuvěřitelné bytosti plné lásky, síly, moudrosti a trpělivosti. Měli bychom si jich vážit každý den a děkovat jim za všechno, co pro nás dělají.

Mateřskou lásku nelze ničím nahradit, je to pravděpodobně nejcennější věc, kterou jsme od života mohli dostat.

No, a jestli vedle sebe máme jako muži partnerky a manželky, které vychovávají společné děti, važme si jich úplně stejně. To, co zvládnou ženy v roli mámy, je mimo mužské schopnosti.

Děkujeme maminky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz