Hlavní obsah
Umění a zábava

Hell’s kitchen nemá úroveň. Je pouze o urážkách a o ponižování soutěžících

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Elevate / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Přestože první epizoda této nové kuchařské reality show úplně nenadchla, a to zejména kvůli chování Radka Kašpárka, druhá nám ukázala, že na soutěži je toho negativního mnohem víc. A to už od první vteřiny vysílání.

Článek

Moderátor soutěže Radek Kašpárek byl po prvním díle soutěže obviňován z toho, že je na soutěžící až příliš drsný a že je to na úplném začátku zkrátka zbytečné. Kritizována byla také vulgarita. Kdo ale předpokládal, že jakmile si soutěžící zvyknou na nové prostředí, bude pořad probíhat klidněji, byl na omylu.

Druhý díl soutěže začal tam, kde první skončil, tedy po skončení prvního soutěžního večera. Místo, aby pořad přešel rovnou k další soutěžní výzvě, zcela nevhodně promítl do našich domácností záběry z ubytovny soutěžících, jak si v koupelně čistí zuby a uléhají ke spánku. A to ještě zdaleka nebylo to nejhorší.

Pro soutěžící byl první soutěžní den velmi stresující a zcela vyčerpávající. To, co potřebovali nejvíce, byl tak dlouhý a klidný odpočinek. Jenže pomocníci Radka Kašpárka, kteří mu pomáhají pořad moderovat a vést soutěžící během vaření, naběhli ráno do pokojů kuchařů a kuchařek, spustili sirénu a všem dali pět minut na to, aby se dali dohromady a byli v kuchyni. To znamená, že dostali jen minimální čas na to, aby se vzpamatovali, o ranní hygieně ani nemluvě.

Celý díl se vedl v duchu vojenského cvičení. Radek Kašpárek se snažil působit jako velitel celého družstva, jeho projev ovšem působil spíše komicky. A soutěžící hned zkritizoval za to, že jim příprava po budíčku trvala moc dlouho.

A pak začala doslova komedie. Místo vaření se museli soutěžící vydat ke kurníku umístěnému ve studiu, který hlídala umělá blikající slepice. Museli přitom lézt přes nejrůznější nástrahy v podobě beden a pneumatik, nalezená vejce potom správně posadit na vařečku a pokusit se je na té vařečce přenést zpět do kuchyně.

To ale nemá s vařením naprosto nic společného. Navíc soutěžící, kteří se sem hlásí, chtějí předvádět své kulinářské umění a ne dokazovat Radku Kašpárkovi a televizním divákům, že mají dobrou fyzickou kondici. A to nemluvíme o škodě v podobě desítek vajec, která skončila na zemi. A k smíchu toho bylo opravdu jen málo.

Při sbírání vajec soutěžícím navíc ubíhal čas, který měli na uvaření snídaně. Na přípravu snídaňového pokrmu jim pak zbylo pouze 28 minut a to byl pro všechny soutěžící doslova šibeniční čas. Pokrmy podle toho také vypadaly. To, že vaří profesionálové, na jídlech rozhodně poznat nebylo.

První kolo vyhrál mužský tým. Tým, který skončil až jako druhý, musel stejně jako v prvním díle uklidit kuchyň. Tentokrát jim ale Radek Kašpárek úklid kuchyně znesnadnil výběrem úklidového nástroje. Ženy tak musely celou kuchyň včetně rozbitých vajec uklidit zubními kartáčky. To už byl absolutní vrchol, který v kulinářské show absolutně nemá místo. Z hlediska zábavy to nemělo význam, pouze to byla další věc, která soutěžící v jejich cestě za titulem ponížila.

Hell’s kitchen je pořad, který nemá úroveň. Není tolik o vaření jako o prezentaci Kašpárka jako drsného kuchaře a moderátora a ponižování soutěžících, kteří tam přišli ukázat především to, jak umí vařit.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru ze shlédnutí druhé epizody Hell´s kitchen, 4.9.2024

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz