Hlavní obsah
Seberozvoj

Jak minulost (ne)zabalit do ruličky toaletního papíru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: AI generated by ChatGPT 4.o

... aneb nejsi to, co jsi včera snídal

Článek

Uprostřed velkého města stojí škola. Její prvorepublikový vzhled naznačuje stabilitu a letitost tisíciletých dubů.

Zdejší učitelský sbor je pestrý. Zeměpis vyučuje pan Hladový Grizzly. V dějepise potkáte pana Kyselku von Šmak. V češtině slečnu Roztomilé Koťátko, ve společenských vědách paní Birmu Posvátnou a v matematice pana Kobru Úžasného. Pan Německý Ovčák vyučuje tělesnou výchovu, zatímco pan Mýval Skoroneviditelý a paní Sněhová Pralinka vyučují chemii a fyziku.

Rovněž studentské řady jsou pestré a dělí se zhruba na dvě základní skupiny: ušlechtilá psí plemena a smečku vlků. Předsedou třídy je většinou ten nejvíce štěkající.

Na toaletách ve druhém patře visí toaletní papír jako konfety ze stropů. Vlci ze 4. ročníku!

„Hustoles, neotevírejte mi tady pořád ty plechovky!“ zahřmí paní Vačice Pandí při angličtině. „A co ten salám na věšáku?“

O poschodí níže shání školník, za vydatné pomoci zástupkyně ředitele, startovací listinu. Třída mlčí jako jeden muž. Není čestné přiznávat si neoprávněné zásluhy. Rovněž pořadí vítězů je velkou neznámou.

„Dočkalová, to také doma chodíte po lavicích?“

„Máma včera tančila na stole, paní učitelko.“

Zvoní na konci dne. Jako jeden muž se všichni na povel vyvalí z útrob školy. Přijíždí tramvaj a celá škola se nahrne dovnitř. Škola je větší. Hustoles sedí na hlavě Novákovi a Konečný převzal funkci dveří.

Zítra na viděnou.

O mnoho let později usedají ke stolu pan Jednatel, pan Kardiolog, pan Inženýr a pan Úředník. Čtyřhra byla dnes obzvlášť náročná. Vzpomínky létají nad orosenými sklenicemi.

Konečně se dozvídáme, kdo vyhrál v hodu toaletním papírem.

Bez ohledu na to, kým jsme byli v minulosti je naše budoucnost nepopsaný list, plný nekonečných možností. Je jen na nás, jakou cestou se vydáme. Ať už jsme byli kýmkoliv, budoucnost vždy čeká jen na naše rozhodnutí. Každý krok, každá příležitost, každý nový den nám dává šanci změnit směr. Nepíšeme své životy inkoustem, který nelze vymazat, ale tužkou, kterou můžeme kdykoli vygumovat a znovu přepsat.

S pozitivní energií do vašeho dne. Mara

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz