Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Středočeském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - FreeFotobanka

Ilustrační obrázek.

Ve Středočeském kraji najdeme místa, která stojí za navštívení v jakémkoliv počasí. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

V Žampachu, nedaleko Jílové stojí kamenný železniční viadukt, nejvyšší v České republice. Je to též nejznámější český viadukt. Nejkrásnější výhled nad tento viadukt je nad viaduktem. Most má sedm oblouků a nejvyšší z nich má výšku 41 metrů. Na most se můžete podívat i z pohledu cestujícího z vlaku na trati Vrané nad Vltavou - Čerčany.

Hrad Okoř byl vystavěn ve 13. století a nachází se v okrese Praha západ. Pod hradem je placené parkoviště a z něho se po červené turistické značce vydejte směrem k hradu. Hrad si můžete projít s průvodcem nebo bez průvodce. Hrad Okoř je jedna z nejpopulárnějších zřícenin u nás.

Někdejší hrad Vrškamýk najdete u přehrady a městečka Kamýk nad Vltavou. První zmínka o hradu pochází z roku 1186.

Před lety neznámá vyhlídka, teď už jí zná mnoho lidí. Z vyhlídky uvidíte meandr řeky Vltavy a jak už to tak bývá, každý meandr je úžasný. Vyhlídka se podobá vyhlídce Máj, ale je zde mnohokrát méně lidí. Z vyhlídky uvidíte také obec Solenice a v dálce Orlickou přehradu. K vyhlídce nevede turistická značka, nejlepší přístup je z obce Zduchovice. Ze Zduchovic se vydejte po zelené značce na Bukovec, přibližně v polovině cesty odbočte na neznačenou polní cestu, na vidlicovitém rozcestí se vydejte doprava a třetí odbočka je zase na neznačenou polní cestu, která vás zavede až k vyhlídce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz