Hlavní obsah
Lidé a společnost

Rozvod Babiše aneb konec pohádky O krásce a zvířeti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Pohádky do vrcholné politiky nepatří.

Článek

Byla jednou jedna krásná slečna Monika, která se jednoho dne seznámila s jedním o 20 let starším, zralým a bohatým mužem. Tento muž jí imponoval svým úspěchem, pracovitostí a zarputilostí. Jeho zase očarovala její krása. A tak z toho vznikl láskyplný vztah, ze kterého vzešly 2 děti.

Tím mužem byl podnikatel slovenského původu, Andrej Babiš, kterého známe jako ministra financí a později také jako premiéra. Jeho ambice sahaly až na hrad, a tak kandidoval také na prezidenta České republiky. Stalo se z něj vlivné zvíře naší politické scény. Muž, co dokáže vše zařídit.

Ze vstupu svého partnera do politiky Monika nadšená nebyla, nicméně jej vždy podporovala, ať už si umanul cokoliv. Stála po jeho boku i v době, kdy se řešila kauza kolem Čapího hnízda. V té době se také v roce 2017 odehrála jejich svatba. Andrej Babiš byl podezřelý z trestných činů dotačního podvodu a poškození finančních zájmů Evropské unie. Skoro to vypadalo, jakoby se svatba konala účelově, aby proti němu jeho manželka nemusela vypovídat. Po volbách do Poslanecké sněmovny získal Babiš poslaneckou imunitu a tak jeho trestní stíhání bylo přerušeno. Z Moniky se v letech 2017-2021 stala manželka premiéra a absolvovala s ním řadu zahraničních cest.

O svatbě spolu hovořili již dávno. A to v době, když se jim narodila dcera. Tehdy prý Babiš řekl, že pokud Monika trvá na svatbě, že si ji vezme, nicméně takto mu to více vyhovuje. Má totiž pocit, že o ni musí stále bojovat. Po narození syna požádala Monika o změnu příjmení a to z praktických důvodů. Chtěla se jmenovat stejně jako její děti.

Z bývalé sekretářky se postupem času vedle Babiše stala dáma, která se během prezidentských voleb, při kterých její muž kandidoval na prezidenta, projevovala velmi reprezentativně. Mnozí ji hodnotili jako elegantní, sympatickou a krásnou ženu, která by v roli první dámy působila velmi dobře. Svým vystupováním působí tak trochu jako protipól svého muže, který je velmi emotivní a často něco řekne, co vyzní poněkud nešťastně. Jako například při prezidentské debatě, kdy řekl, že by v případě napadení Polska neposlal na pomoc vojáky.

V době, kdy se konaly prezidentské volby, Monika v jednom rozhovoru přiznala, že její muž je takto emotivní i v osobním životě. Zdá se, že život po jeho boku není jednoduchý. Navíc má rychlé životní tempo, kterému málokdo stačí.

Během jejich společného života byly chvíle, kdy to po boku svého muže Monika měla opravdu náročné. Během prezidentských voleb musela čelit výhružkám. Byl jí zaslán i dopis s nábojnicí. Dle jejích slov měla tou dobou hlavně strach o své děti. Nechápala, čím si to zasloužila. Proč má být trestána za to, že podporuje svého manžela.

Zažila i období, kdy média udělala z jejich rodinného přítele floristy Ivana Šablatúry jejího milence. To ji prý velmi pobavilo, neboť je to absolutní hloupost.

Babiš prohrál boj o hrad a zdá se, že prohrává i v osobním životě. Před pár dny oznámil konec jejich vztahu: „Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují. Jako rodiče dvou úžasných dospělých dětí si nejvíce přejeme zachovat rodinnou harmonii.“

Po tomto oznámení lidé začali spekulovat, co stojí za krachem jejich manželství. Často se v diskuzích objevovaly narážky na zmiňovaného rodinného přítele. Tedy, že Monika dala přednost mladšímu muži. Jiní to dávali za vinu Babišově povaze. Byli i tací, co tuto zprávu zpochybňovali. Babiš v minulosti toho oznámil už povícero a nakonec to vše bylo jinak.

Byla to Monika, kdo se rozhodl udělat tečku za jejich vztahem? Nebo to byl Babiš, kdo se přestal cítit v jejich vztahu komfortně? Můžeme jen spekulovat. Zdá se, že všude je něco. Pravé důvody znají jen oni dva a nám do toho vlastně ani nic není.

Anketa

Kdo podle Vás inicioval rozchod?
Andrej Babiš
12 %
Monika Babišová
88 %
Celkem hlasovalo 75 čtenářů.

Zdroje:

Rozhovor CNN Prima NEWS - https://www.youtube.com/watch?v=veZgXyjOoZU&ab_channel=CNNPrimaNEWS

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz