Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zlatě Adamovské pravou lásku předpověděla kartářka. Druhý manžel jí 7 let tajil nemanželskou dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Kdyby se jednoho dne nestala osudová autonehoda a na veřejnost se nedostala osudná fotografie, jak z auta rychle vytahuje dětskou autosedačku, dodnes by jeho manželka Zlata nevěděla o jeho nevěře. Radek John před svou ženou tajil nemanželskou dceru.

Článek

Zlata Adamovská se narodila 9. 3. 1959 v Praze. Pro její maminku to byl nejkrásnější a nezapomenutelný dárek k Mezinárodnímu dni žen. Protože její rodiče trávili veškerý svůj volný čas hraním v ochotnickém divadle, tak i malá Zlata dostala do vínku všechny předpoklady stát se v budoucnosti také herečkou. To, že se po ukončení školy přihlásila na DAMU, tehdy vůbec nikoho nepřekvapilo. Přijímací zkoušky zvládla na výbornou a hned po nástupu na školu se o pohlednou dívku zajímali filmoví režiséři, kteří začínající herečce nabídli první role. Poprvé se na plátně objevila v seriálu 30 případů majora Zemana, kde si zahrála roli řádové sestry. V té době jí bylo pouhých patnáct let.

Život jí změnilo osudové setkání

Její úspěšnou hereckou kariéru odstartovala role laborantky Nadi Frýbortové v adaptaci románu Mladý muž a bílá velryba. Poté přecházela z role do role, nabídky se jen hrnuly a Zlata se stala miláčkem diváků. V osobním a především milostném životě to bylo právě naopak. Zlata byla vždy rodinně založená a přála si mít po svém boku pravého a milujícího manžela. Poprvé se provdala za hudebníka Vadima Petrova v roce 1979. Láska ale brzy pominula, protože Zlata potkala novináře Radka Johna, do kterého se na první pohled bezhlavě zamilovala. Jeden pohled z očí do očí znamenal i pro Radka, že právě Zlata je ta pravá, bez které nemůže a nechce být. V té době byli ale oba zadaní a věděli, že to nebude jednoduché. „Měli jsme tehdy oba prima partnery, se kterými se nám tak nic hrozného nedělo, ale zjistili jsme, že chceme být více spolu než s nimi,“ prozradila herečka. Později se oba rozhodli ukončit předchozí manželství a začít nový vztah. Krátce nato Zlata otěhotněla a začaly přípravy na svatbu.

Po narození dcery Barbory se ale Zlata nehodlala vzdát se herectví, které pro ni bylo v té době celým jejím životem a koníčkem. Proto se rozhodla, že na mateřskou dovolenou pošle svého manžela. V tehdejším Československu to nebylo zvykem a tímto svým rozhodnutím způsobila veřejnosti doslova šok. Radek byl naopak rád, že může svoji ženu v kariéře podpořit a nic mu nebránilo v tom, aby pracoval z domova. Na veřejnosti působili jako nejkrásnější a šťastný pár. O několik let později se jim narodil syn Petr a rodina byla velmi spokojená. Manželům se dařilo nejen v soukromém, ale také pracovním životě a vše vypadalo na sluncem zalitý vztah. Herečka v té době navíc získala roli v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde si měla přijít na pěkné peníze. Ani Radek nezůstával pozadu. Veřejnost si ho velmi oblíbila za jeho odvahu v reportážích o kauzách proti zkorumpovaným politikům. To ho také nakoplo k tomu, aby se angažoval v politice, kde se moc neosvědčil, a naopak si pokazil svoji pověst a uškodil jeho zvučnému jménu.

Nemanželské dítě zničilo celou rodinu

Jak to v manželství bývá, někdy to mezi nimi zaskřípalo a v jejich vztahu se objevily první mráčky. Vždy se ale krize zažehnala a vypadalo to na další spokojený vztah. Rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že by se mezi nimi mohlo schylovat k rozvodu. Později ale Zlata zjistila, že není vše, jak se zdá a její milovaný manžel před ní něco tají. První nedůvěřivá situace nastala v době, kdy měl Radek autonehodu a novináři jej zachytili v okamžiku, kdy z auta přemisťuje dětskou autosedačku. To herečku velmi rozhodilo, protože jejich děti byly už ve věku, kdy nic takového nepotřebovaly. Když na něho Zlata o několik dnů později udeřila, co to mělo znamenat, John věděl, že je zbytečné zapírat a musí tedy s pravdou ven.

Během několika minut se herečce změnil život a sen o pohádkovém manželství a šťastné rodině se rozpadl jako domeček z karet. Bez váhání jí Radek John oznámil, že jí tají nemanželskou dceru Terezu. I když Adamovská o některých Johnových milostných aférách z dřívějška věděla, zvládla se s nimi vypořádat. Utajovaný sedmiletý milenecký poměr s Janou Kadlecovou ale nepřekousla. „Nemanželské dítě svého muže bych nikdy nepodporovala a podávám žádost o rozvod,“ prozradila krátce poté zdrcená herečka, která se z této situace nemohla vzpamatovat. Po této zradě byla Zlata zcela nekompromisní, Johna definitivně a s okamžitou platností odstřihla, a rozvod proběhl ještě v témže roce, aby se mohla posunout někam dál.

Ten pravý přišel až ve stáří

Po velmi nepříjemném a bolestném rozvodu jí to osud chtěl vynahradit a ve věku, kdy už téměř nedoufala, se herečka dočkala toho pravého. Cestu jí zkřížil a pravé štěstí do života přinesl herec Petr Štěpánek. „Oba jsme tehdy prožívali v soukromí těžké chvíle, a to nás spojilo,“ konstatovala s odstupem času Zlata Adamovská. Petr ji požádal o ruku v Keni a na svatební cestu se spolu vydali do Panamy. Paradoxem je, že kartářka jí jednou předpověděla, že třetí manželství bude to šťastné a opravdu třetí muž by jí snesl i modré z nebe.

Největší zajímavostí je fakt, že se s hercem Petrem Štěpánkem dala dohromady i v soukromém životě poté, co s ním začala tvořit manželský pár i ve výše zmíněném seriálu Ordinace v růžové zahradě. Zde měla přeskočit pomyslná jiskra a jejich životy dostaly rázem zcela jiný směr. Sám nezůstal ani Radek John. Po rozvodu se oženil s modelkou a vizážistkou Markétou Zámyslickou, se kterou už randil v době, kdy byl v manželství se Zlatou Adamovskou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz