Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozdávat radost a smích tam, kde se jich nedostává

Zdravotní klaun je dobročinná organizace, která od roku 2001 rozdává radost a smích nejen nemocným dětem, ale i osamělým seniorům nebo zdravotnickému personálu a blízkým lidem v jejich okolí. Posláním Zdravotního klauna je přinášet radost, dobrou náladu, a především naději na místa, kde se jich příliš nedostává. Jedná se především o dětské nemocniční pokoje, specializované ambulance, léčebny, stacionáře i domácnosti pečující o těžce nemocné děti.

Zdravotní klaun se také věnuje vzdělávání v oblasti inovativních metod a přístupů využitelných v prostředí se zvýšeným stresovým faktorem. Spolupracuje i s dalšími organizacemi, které mají stejné nebo podobné cíle a poslání, ať už na národní nebo mezinárodní úrovni. Společně si vyměňují informace, know-how a podporu. Zdravotní klaun také pravidelně školí zdravotnický personál nebo studenty lékařských fakult.

V České republice aktuálně působí 94 profesionálních Zdravotních klaunů, kteří pravidelně navštěvují 66 nemocnic, 11 domovů pro seniory a 1 hospic.