Hlavní obsah

Petr nastoupil do letadla a těšil se na dovolenou u moře. To, co ho ale potkalo, nikdy nezapomene

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Petr se rozhodl prozradit nám svůj zážitek jako varování pro ostatní cestovatele. Jeho rada? Kontrolujte vždy dvakrát informace o svém letu a ujistěte se, že víte všechna důležitá oznámení, i když se mohou zdát nepodstatná.

Článek

Petr nastoupil do letadla a těšil se na dovolenou u moře

Petr se dlouhé měsíce těšil na svou plánovanou dovolenou ve Španělsku. Rezervoval si letenku u společnosti Ryanair a připravil se na hladký let. Ve stanovený den odletu dorazil na letiště včas, prošel všemi bezpečnostními kontrolami a vydal se ke správné bráně, kterou měl pečlivě zapsanou v telefonu. Letištní shon a vlastní roztržitost mu způsobily to, že tento výlet nabral zcela neočekávaný směr. To, kde se o několik hodin později ocitl, ho ani v tom nejhorším snu nenapadlo.

Po příchodu k bráně a následném nastoupení na palubu zamířil Petr na své místo v letadle. Zaujalo ho, že číslo sedadla na jeho palubním lístku neodpovídá skutečnému uspořádání sedadel v letadle tak, jak si je prohlížel na leteckém plánu, když si místo kupoval. Jenže ujištění od palubního personálu, že došlo k přidělení jiného letadla, ho uklidnilo. Kvůli své únavě si nevšímal ani délky letu, která byla mnohem delší, než byla plánovaná. To si vysvětlil tím, že byl zvýšený výskyt turbulencí. Ani to ho tak nerozhodilo a on klidně usínal na svém sedadle.

To, co ho ale potkalo, nikdy nezapomene

Jeho skutečné dobrodružství však teprve začalo ve chvíli, když se probudil. Místo moře a krásných pláží na které se tolik těšil, viděl z okna letadla jen zasněžené horské vrcholky. V tu chvíli pochopil, že něco není v pořádku. Po přistání letadla a několika rozhovorech s palubním personálem bylo jasné, že omylem nastoupil na let, který mířil do francouzských Alp. Petr byl šokovaný a zmatený. Vůbec nemohl pochopit, jak mohlo k takové fatální chybě dojít. Jak se to mohlo stát?

Na letišti strávil několik hodin vyřizováním návratového letu do své země a celou situaci řešil s letištním personálem, který mu byl nápomocen i při hledání další nejrychlejší možnosti, jak se dostat do svého původního cíle. Celá zkušenost pro něj byla ponaučením o tom, že musí i na letišti být důkladně pozorný. Nelze jen spoléhat na to, že vás letištní personál uvede na GATE a do letadla. A co z toho plyne? Váš let vám může přinést pořádné překvapení a drama.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz