Hlavní obsah
Lidé a společnost

S Delonem žila Mireille Darcová 15 let: Opustil ji, protože chtěl děti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ron Galella / Getty Images, Public domain, via Wikimedia Commons

Mireille Darcová

S Delonem tvořili jeden z nejslavnějších párů francouzského filmu. Po 15 letech ji opustil. Chtěl děti a ona je nemohla mít. Přesto ho nepřestala milovat a herec byl u jejího lůžka, když umírala.

Článek

Lásce přeje náhoda. Třeba v letadle. Tak jako se to stalo Mireille Darcové a Alainu Delonovi. Setkali se v roce 1967 na pařížském letišti Orly. V letadle seděli vedle sebe a pověstná jiskra přeskočila. „Byla vážně krásná, přesně podle mých představ,“ vzpomínal v roce 2015 Delon. „Viděl jsem ji před tím ve všech Lautnerových filmech, moc se mi líbila! A teď seděla vedle mě!“ Cestovali tehdy na natáčení do Španělska.

„Zeptal se jí, ve kterém hotelu bude ubytovaná, aby ji našel… Ale ona mu záměrně řekla jiný hotel, aby měla jistotu, že za ní určitě nepřijde. Víte, ona je velice plachá žena,“ prozradil její životopisec a přítel Lionel Duory v TV show na France 2.

Románku nic nebránilo: Delon právě opustil manželku Nathalie a Mireille byla volná. Jenomže pořád nemohla uvěřit, že by ji mohlo potkat takové štěstí v lásce. Ale stejně si po přistání vyměnila s Delonem telefon. Co kdyby to vyšlo… A slavná love story začala. Jedinou vadou na její kráse bylo vyšetřování vraždy hercova bodyguarda Stefana Markoviče, do které byl zapleten, a skandály kolem jeho spojení s mafií.

V té době Delon natáčel v St.Tropez film Bazén a herečka za ním přijela. Láska propukla naplno. Na práci ale nezapomněli. Už za pár měsíců spolu začali točit svůj první film Jeff. Policejní vyšetřování a skandální články o Delonovi v podstatě prověřily jejich lásku v úplných začátcích. „Bylo to poprvé, co se tak šíleně zamilovala,“ prozradil Lionel Duory.

A láska a zamilovanost pomalu přešla do hlubokého vztahu. Mireille se nastěhovala k Alainovi do Douchy. Pomáhala mu s rekonstrukcí, zařizovala, pečovala o domácnost. Svůj život a z velké části i kariéru obětovala svému milenci. Do Duchy zvala Delonovy přátele, organizovala pro ně večeře, dohlížela, aby jejímu milému nic nechybělo. Dokonce se věnovala i jeho synovi Anthonymu. „Byla to obdivuhodná žena, inteligentní a empatická, která nikdy nechtěla zaujmout místo mé matky , ale byla mým komplicem a vlastně i architektem otcova života, “ svěřil se Anthony před dvěma lety na červencovém festivalu Knihy a umělci v Paříži. „Výborně vařila, pořádala rodinná setkaní, dělala vše, aby byl otec šťastný!“

V roce 1980 začala mít Mireille Darcová zdravotní potíže. A tentýž rok musela podstoupit akutní operaci srdce kvůli mitrální stenóze, tedy vadě srdeční chlopně. Bylo jí v té době 42 let. A jestli do té doby ještě s Delonem uvažovali o dítěti, teď už byl s těmito plány definitivní konec. Lékaři herečce oznámili, že těhotenství by pro ni znamenalo zdravotní riziko.

Pro Darcovou to byla těžká rána, protože podvědomě tušila, že Delona ztratí. On to cítil stejně. „Mireille nemohla mít děti, ale já jsem je ještě chtěl. Přáli jsme si děti úplně nejvíc na světě, ale nebylo to možné,“ svěřil se Delon v roce 2015, tedy dva roky před smrtí Darcové, v TV show Laurenta Delahousse.

Herečka si po rozchodu s Delonem prožila své peklo, ale nezanevřela na něj. Dvakrát se ještě vdala a s jejím posledním manželem, architektem Pascalem Desprezem, Delon perfektně vycházel. Jednoho dne prý řekl Pascal Alainovi: „Tím, že jsem se oženil s Mireille, jsem si vzal tak trochu i tebe!“

Mireille Darcová zemřela 28. srpna 2017 a Delon s ní byl až do posledního okamžiku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz