Hlavní obsah
Lidé a společnost

Krásná modelka pila ayahuascu a čarovala. Ze sledujících si dělala otrokyně a nutila je k prostituci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Franklin County, vláda USA, volné dílo, via globo.com

Kat Torresovou v roce 2022 zatkli v USA

Poprvé se o ní mluvilo, když si vymyslela vztah s hercem DiCapriem. Pak rozjela úspěšný Instagram s reklamou na „koučink.“ Klientky ovšem drsně zneužívala. Před pár dny ji odsoudili na 8 let vězení.

Článek

Staň se modelkou

Už od deseti let Katiuscia Torresová sklízela obdiv pro svou krásu. V pubertě poslechla rady, aby se stala modelkou. Měla úspěch. Fotila se, předváděla oblečení, účastnila se soutěží krásy.

Nikdy se nestala špičkovou modelkou a zůstala „céčkovou celebritkou“, ale poznala známé fotografy a další lidi z oboru. S jejich pomocí se pokusila stát herečkou. Neúspěšně, ale párkrát se díky tomu zúčastnila večírků v Hollywoodu a na dalších místech. Po jedné takové akci během Filmového festivalu v Cannes v roce 2013 se o ní mluvilo na celém světě.

Smyšlený románek s Leonardem DiCapriem

V následném rozhovoru pro brazilský bulvár totiž tvrdila, že chodí s Leonardem DiCapriem. Zprávu přebraly stovky bulvárních časopisů a webů.

Leo je úžasný, ale nevím, co si bude myslet o tom, že s vámi mluvím. Máme dohodu, že vztah je tajný.
Kat Torresová, 2013

Během pár hodin se potvrdilo to, co by seriózním novinářům bylo patrné hned: vztah s DiCapriem byl smyšlený. Možná jej Torresová potkala na party. Nedá se vyloučit, že s ním mluvila. Nic ale nenasvěduje tomu, že by mezi nimi bylo něco víc.

Foto: UNclimatechange from Bonn, Germany, CC SA 2.0

Pokud se Leonardo DiCaprio s Kat Torresovou vůbec setkal, pravděpodobně si ji nepamatoval.

Z jejích tehdejších blogů na internetu je patrné, že plánovala pokračovat v modelingové kariéře a snažila se profilovat jako ochránkyně zvířat (foto). Jenomže zájem o ni nebyl takový, aby se mohla modelingem dál živit.

Život a úspěch na vás čekají

Rozhodla se pro nové podnikání. Fascinovali ji duchovní guru a životní kouči. Chtěla se stát jednou z nich. S tehdejším partnerem procestovala svět, aby své vzory mohla pozorovat při práci. Jak se chovají, co říkají lidem. A jak se ti lidé cítí.

V roce 2018 byla skoro na mizině, ale rozjela kariéru „koučky úspěchu“. Na svých sociálních kanálech začala sdílet motivační citáty a spirituální moudra. Pak většinu kanálů zrušila a ponechala si pouze Instagram. Zaplnila ho fotkami, ze kterých čišelo bohatství a pohoda. Obzvláště si oblíbila fotky ve vaně s květinami.

Postupně nasbírala miliony sledujících, převážně žen. Stovky a tisíce z nich se rozhodly vyzkoušet její koučink.

Už jste zkusili všechno? Pak nemáte co ztratit!
upoutávka na koučovací seanci za 150 dolarů na hodinu

Klientky „koučce“ Torresové svěřovaly svá největší tajemství a cítily úlevu. Věřily, že jim koučování pomáhá, že to funguje. Ve skutečnosti Torresová neměla ani žádný kurz. Prostě jim říkala, co mají dělat.

Pochyby, otázky, rozhodnutí. Se vším jsem se obracela na Kat a rozhodnutí jsme dělaly spolu.
Amanda, bývalá klientka Kat Pro BBC

Pronikala do jejich životů a díky nejosobnějším detailům nad nimi získávala moc. Vymýšlela, jak ze sledujících získat víc peněz. Založila si internetový obchod s oblečením, šperky a kosmetikou. Její ovečky od ní oddaně nakupovaly. Chtěly se účastnit na všem, co Torresová dělala.

Ruský oligarcha

Torresové přátelé si brzy všimli, že má stále více peněz. Šlo o takové částky, že nemohly pocházet ani z předraženého koučinku a obchodu.

Nejprve dělala drahoty, ale nakonec se přiznala: chodí s ruským oligarchou z přímého okruhu Vladimira Putina. Prozradila také, že první písmeno jeho jména je „A.“

Foto: Fars Media Corporation, Marie-Lan Nguyen, Kremlin.ru, LetterOne Group, CC BY 2.0, CC BY 3.0, CC BY 4.0

Kamarádka Torresové potvrdila, že ji viděla na obří jachtě se starým mužem. Tajemstvím ale zůstává, kdo byl tajemný „pan A.,“ oligarcha z těsné blízkosti Putina. Zkratka „A.“ totiž výběr příliš nezužuje. Roman Abramovič? Ališer Usmanov? Vagit Alekpetrov? Petr Aven? Arkadij Rotenberg?

Žila teď ve velkém luxusním bytě a za svým přítelem jezdila do všech končin světa, často i do Ruska. Vždy se vracela s drahými dárky, třeba novými rolexkami posázenými diamanty.

Pak ale Torresová onemocněla, musela na operaci hrudníku a rekonstrukci prsou. Vztah s miliardářem skončil. Zůstalo po něm prázdno, které potřebovala zaplnit.

Ayahuasca

Nechala si poradit od svých přátel z Hollywoodu a absolvovala ayahuascový rituál. Věřila, že jí „otevře oči“ a „posune ji na spirituální cestě“.

Šamanské rituály s psychoaktivním nápojem pochází z Amazonie a jsou proto v Brazílii dostupné. Torresová ale rituál neabsolvovala s amazonským šamanem, nýbrž v komunitě zaměřené na alternativní životní styl.

Drogový zážitek pak mnohokrát opakovala a stala se dokonce hlavou skupiny, která rituály provozovala. Prý skutečně vnímala, že jí ayahuasca „rozšiřuje vědomí“.

Ayahuasca mi pomáhá rozvíjet vnitřní hlas, který mi radí už od dětství.
Kat Torresová

Podle jejich bývalých kamarádek se právě po ayahuascových rituálech definitivně změnila. Začala provozovat čarodějnictví, nabízela spirituální léčení a předpovídání budoucnosti. Cenu za hodinový koučink zvýšila na čtyřnásobek. A změnil se i její vztah ke klientkám. Byla teď ještě panovačnější a manipulativnější.

Vedle Instagramu se také propagovala knihou Hlas, ve které se prezentovala jako bohyně z vesmíru, která díky vnitřnímu hlasu rozeznává cestu k úspěchu. Kniha byla relativně úspěšná, patrně i díky prodejům obrovskému publiku na Instagramu.

Foto: Popelavý, AI Midjourney

Po konzumaci psychoaktivního ayahuascového nápoje Kat Torresová dospěla k závěru, že je vesmírnou bohyní a od dětství slyší hlas, který vždy ví, co a jak.

Nabídku koučování pak Torresová rozšířila o čarodějné služby, například jasnovidectví a různé druhy léčení.

Přijeď za mnou

A pak se definitivně zvrhla. Pronajala si velký dům v Texasu a přestěhovala se do něj. Natáčela odsud videa na Instagram a vyprávěla o skvělém životě, který tam žije. Nejoddanějším klientkám navrhovala, aby za ní do USA přijeli žít s ní. To se jí nedařilo. Nakonec přesvědčila klientku Desirrê, kterou prosila o pomoc s psychickými problémy.

Po příjezdu do domu Desirrê prožila šok. Zjistila, že to v domě vypadá úplně jinak, než by člověk od všemocné čarodějnice s dokonalým životem a líbivým Instagramem čekal. Všude byl nepořádek a smrad. Fotky a videa na Instagram influencerka pořizovala na zahradě (foto) a na několika málo místech v domě z konkrétních úhlů, aby nebyl vidět její skutečný životní styl. Desirrê docházelo, že je vše jinak.

Brzy ale zjistila, že se nedokáže dostat pryč. Torresová měla na všechno vysvětlení a řešení. Navázala na manipulaci z „koučinku“. Z klientky si udělala uklízečku a holku pro všechno, která musela být neustále k dispozici, i kdyby to znamenalo nejít spát nebo náhle vstát ve 3 hodiny v noci. Tak to šlo několik týdnů.

Desirrê to připadalo strašidelné. Šlo však pouze o začátek hrůz, které ji čekaly.

Strip klub

Jednoho dne jí Torresová sdělila, že musí začít pracovat v nedalekém strip klubu. Pomocí čar prý zjistila, že tato cesta Desirrê dovede k životnímu úspěchu a bohatství, protože tam potká manžela.

To Desirrê vyděsilo, ale Torresová nehodlala couvnout. Slibovala, vyhrožovala.

Víš kolik času a čarování jsem vynaložila, abych pro tebe tu cestu našla? Jak dlouho jsem musela čarovat, abys tu práci dostala? Všechno ti to naúčtuju!
Jeden z triků, který Kat Torresová použila, aby Desirrê přesvědčila

Desirrê nátlaku podlehla. Od té doby každou noc v klubu tančila a svlékala se. Patřila k „nejpracovitějším“ striptérkám a za směnu dostávala 700 dolarů. Ty jí ale nezůstávaly. Torresová jí všechny peníze brala a dávala je do trezoru, aby „je někdo neukradl“. Ze stejného důvodu jí do trezoru schovala i cestovní pas. Z Desirrê se stala otrokyně ve všech ohledech.

Foto: Popelavý, AI Midjourney

„Práce“ ve strip klubu byla náročná a ponižující. Desirrê musela tančit a svlékat se deset hodin za noc a laškovat s klienty. Spala přes den a nic z toho neměla. Pouze další ponižování. (ilustrační obrázek)

Prostituce

Ani to ale nebyl konec. Brzy Torresová Desirrê nakázala, že musí na svém úspěchu a bohatství pracovat pilněji. Od toho dne Desirrê musela odevzdávat 1000 dolarů. Pracovat déle, více flirtovat se zákazníky klubu. Už předtím chodila z noční „práce“ vyčerpaná. Nový režim ji ničil.

Přesto Torresová požadavky dál stupňovala. Zvýšila denní cíl na 1200 a pak na 1400 dolarů. A pak Desirrê řekla, že sexem by mohla vydělat za hodinu to, co svlékáním za celou noc. Začala ji nutit k prostituci.

Desirrê se stala prostitutkou. Jenže záhy vyděšeně zjistila, že to s těmi výdělky nebude tak skvělé. To už ale její věznitelku nezajímalo. Pokud Desirrê za noc nepřinesla 2000 dolarů, nedostala se „domů“.

Foto: Franklin County, vláda USA, volné dílo, via Instagram Exposing Kat Torres

Nejznámější oběť Torresové Desirrê Freitas-Sprangerová na policejní stanici krátce po zatčení „čarodějnice“ Torresové. Toho dne skončilo několik let otroctví a nucené prostituce. O svých zážitcích Desirrê napsala knihu. Léčí se, s veřejností ani médii nekomunikuje.

Další oběti

Do Texasu se pak přistěhovala další žena, kterou si Torresová na Instagramu podmanila. A rychle se dostala do stejné pozice jako Desirrê.

Obě otrokyně se Torresové bály a nedělaly nic bez jejího svolení. Nesměly vycházet ze svých pokojů, natožpak z domu. Výjimkou bylo plnění povinností jako domácí práce a prostituce. A také pořizování materiálů na instagramový účet Torresové (foto). Tam influencerka představovala otrokyně jako spokojené členky své čarodějné bandy. Ve skutečnosti jim v té době vyhrožovala, že je zabije.

Foto: Popelavý, AI Midjourney

Torresová i celé dny trávila u jakéhosi oltáře a provozovala tam „čáry“ a „voodoo.“ Tvrdila, že má jasnovidecké schopnosti a ví, co je pro její ovečky dobré. Také jim vyhrožovala, že by je mohla proklít. (ilustrační obrázek)

Příspěvků na Instagramu si všimli příbuzní obou obětí a influencerku kontaktovali, protože měli o ženy obavy a chtěli s nimi mluvit. Torresová se vymlouvala, že s nimi ženy nechtějí komunikovat, že nemají čas. Vysvětlila, že spolu čarují a vykládají tarot. Odmítla prozradit, kde se zdržují. To příbuzné neuspokojilo a rozhodli se konat.

Věděli pouze to, že ženy jsou někde s Torresovou. Rozjeli pátrací kampaň na sociálních sítích a doufali, že se jim někdo ozve.

Neochotná FBI

Kampaně si povšimla žena jménem Ana, která měla s Torresovou vlastní drsnou zkušenost. Žila s ní totiž dva roky v newyorském bytě, kde fungovala jako sloužící. Musela ukončit vysokoškolské studium, aby mohla v bytě uklízet a starat se o zvířata. Nakonec s pomocí přítele utekla a dlouho se vzpamatovávala. Kontaktovala pak FBI a policii. Nikdo ji ale nebral vážně, ani když říkala, že jí Torresová vyhrožovala zabitím.

Když jsem ji poznala, představovala pro mě naději. Byla na obálkách časopisů, prý ji viděli s diCapriem. Věřila jsem, že překonala těžké dětství.
Ana, oběť Kat Torresové a důležitá svědkyně proti ní

Když viděla, že se v souvislosti s Torresovou řeší pohřešování žen, vyšetřovatele kontaktovala znovu. Ani tentokrát to nevedlo k okamžitému výsledku. Alespoň se ale indicie o činnosti „koučky“ na FBI hromadily.

Manžel

Mezitím se Torresová vdala za jednadvacetiletého fitnesáka Zacha. Neuměl Portugalsky, takže netušil, co se kolem něj ve skutečnosti děje. Nerozuměl ani manželčiným společnicím (otrokyním), ani jejímu Instagramu. Na ten se s ní ale fotil. Se svou vypracovanou postavou skvěle zapadal do obrazu, který si Torresová budovala (foto). V příspěvcích jej označovala za dokonalého muže, který ji poslouchá a čaruje s ní.

Podle majitele domu ale nikdy nezdravil sousedy, skoro vždy chodil do půl těla. Jelikož skupina neplatila nájem, majitel vypověděl smlouvu a celou skupinu z domu vyhodil.

V domě nechali hrozný nepořádek. Našel jsem tam i tři voodoo panenky. (…) Pak jsme si Kat Torresovou vyhledali na internetu a šokovalo nás, že se o ní mluví jako o vůdkyni kultu.
Majitel domu u Austinu v Texasu pro BBC

V průběhu stěhování se zřejmě Torresová s manželem pohádala a rozešla. Ze dne na den o něm začala psát a mluvit kriticky. Označila jej za problémového alkoholika, který odmítl psychiatrickou léčbu. A s tím Zach z jejího Instagramu zmizel.

Zdá se, že i on byl z obětí manipulativní influencerky.

Dopadení

I se svou „čarodějnou bandou“ se pak Torresová přesunula do Maine na severovýchodě USA. Tam se dopustila velké chyby - vzala otrokyně na úřad, aby žádaly o podporu. Chování žen tam bylo podezřelé, hlavně protože mluvily pouze s dovolením Torresové. Podání z úřadu už FBI řešila.

Její agenti našli profily pohřešovaných žen na webech, které nabízely sexuální služby. Teď už situaci zlehčovat nemohli. Začali skupinu sledovat, identifikovali Torresovou i její oběti, nasbírali další indicie o stavu věcí, nasadili odposlechy a krátce na to 2. listopadu 2022 Torresovou zatkli.

Foto: FBI, volné dílo, via WMC

Po několika dnech telefonátů vyšetřovatelé Torresovou vylákali k výslechu na policejní stanici, kde ji zatkli. Auto Torresové už odposlouchávali. Nahráli, jak cestou oběma obětem vyhrožuje a nařizuje jim, co mají policii říkat.

Vazba a vězení

Poté Spojené státy vydaly Torresovou do Brazílie, kde ji policie umístila do ženské vazební věznice v Riu. Společné vyšetřování brazilské policie a FBI pokračovalo ještě déle než rok.

Zach si mezitím našel novou přítelkyni, opět starší, ale tentokrát hodnou. Zpočátku údajně Kat posílal peníze na právníky, ale už s ní nechce nic mít. Z psychických následků vztahu se léčí. Vypadá to, že ve skutečnosti ani nebyli manželé.

Torresová po celé vyšetřování tvrdila, že je obětí nedorozumění. Ještě v dubnu 2024 poskytla ve vazbě rozhovor BBC, ve kterém tvrdila, že je nevinná. Její právník mimo jiné argumentoval svobodou náboženství.

Prostituovaly a teď to svádějí na mě. (…) Tvrdí, že dokážu slovy ovlivnit činy jiných lidí. Kéž by!
Kat Torresová pro BBC, duben 2024

Bývalí klienti a přátelé se Kat Torresové báli, i když už byla ve vazbě. Vypovídaly pouze tři ženy (Ana, Desirrê a druhá otrokyně). Teprve když bylo jasné, že bývalá modelka bude odsouzena, se začaly opatrně hlásit další oběti, ze kterých lákala peníze a různě je zneužívala. Důkazů z komunikace přes sociální média mají hromadu.

Některé ženy Torresové posílaly v přepočtu desetitisíce korun za „duchovní koupele,“ vlastně za nic. Jednu z nich se Torresová ještě jako mladistvou snažila vylákat do USA, aby tam žila jako sugar baby, tedy udržovala vztahy včetně sexuálních se staršími muži za dary a peníze. Vypadá to, že skutečný rozsah zločinů falešné koučky je obrovský.

V červenci 2024 byla Kat Torresová odsouzena na 8 let vězení za trestné činy zavlečení do ciziny, otrokářství a zpronevěru. V blízké budoucnosti pravděpodobně bude obviněna z další trestné činnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz