Hlavní obsah
Názory a úvahy

Čecháčci volají po demisi, chystá se další naprosto zbytečný protest s protiukrajinským podtónem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Všichni se mají sejít 16. září na Václavském náměstí. Podporovatelé zanechávají letáčky v hromadné dopravě, vlacích a autobusech, vylepují nálepky a ničí tím cizí majetek. A tihle lidé volají po demisi? To snad ne.

Článek

Autor tohoto článku si nejdříve začal číst letáček se zájmem. Pár prvních bodů nebylo příliš v rozporu s tím, co nás tíží všechny, ale bod od bodu letáček začal přitvrzovat a hned bylo jasné, na koho je to všechno mířeno. Na klasického Čecháčka, který miluje dezinformace, má malý důchod, protože polovinu života dělal na černo, a ze všeho nejvíce zvrací z představy, že by se mohl nechat sezdat stejnopohlavní pár.

Původně sympatický letáček nakonec odhalil, že jeho tvůrci přesně věděli, jaký bod kam umístit, aby nejdříve v každém čtenáři rozpoutali hněv tak mocný, že jim vlastně bude jedno, co se píše dál za nesmysly, kterým ani nebudou rozumět.

Zahrnuli dokonale úplně všechno, co je dnes trendy, aby tím podpořili svou stranu a přitáhli si do nadcházejícího volebního období pořádné stádečko. Homofobie, protiukrajinské sliby, nepřijmutí eura, stíhání za covidové zločiny a mnoho dalšího. Naprostá pastva pro oči každého radikála, kterých se tam jistě bude i s kočárky promenádovat celý nekonečný zástup.

Odpovězte mi však nejdříve na pár základních otázek: Kdy naposledy nějaký pochod něco změnil? Není to náhodou tak, že si jdeme pochodovat proti bídě, ale zvesela si tam koupíme dvě krabičky s velbloudem a šestku piv Pilsnera, který je za nekřesťanské peníze? A nebo že ten, kdo tyhle pochody platí, jsme nakonec my, daňoví poplatníci?

Autor tohoto článku nyní směle okomentuje několik bodů, které se rozchází s jeho osobním názorem, a bohužel bude mít víc otázek než odpovědí:

3) Odstoupíme od systému emisních povolenek. Odmítneme zavedení jakékoliv jiné formy povolenek zaváděných Evropskou unií.

Evropská unie vydává emisní povolenky s cílem snížit emisi skleníkových plynů. Vy chcete, abychom se tu opravdu upekli? Nestačí tristně se zvyšující frekvence požárů ve světě? Co ještě víc potřebujeme k tomu, abychom pochopili, že si zatápíme pod kotlem? Proč lidi radši zavírají oči, vymýšlí si vlastní teorie o dobách ledových a kdoví čem, než aby se alespoň trochu uskromnili? Po nás potopa, že?

4) Odmítneme Green Deal a přijdeme s vlastním programem na ochranu životního prostředí, jenž bude v souladu s ekonomickým rozvojem.

Co si pod tím asi tak máme představit? Nabízíte nám tu nějaký váš vlastní program, aniž bychom o něm cokoliv věděli. Opravdu si máme kupovat zajíce v pytli? A co to znamená „v souladu s ekonomickým rozvojem“? Jako že ochrana přírody super, ale jen dokud to nebude zasahovat do zisků? Ne, díky.

5) Zavedeme sektorovou daň pro vybrané oblasti (banky, mobilní operátoři atd.).

A kdo si myslíte, že tu daň nakonec zaplatí? Přeci konečný zákazník. Opět díky, to bude teda pěkně draho.

6) Nebudeme zvyšovat daňové zatížení občanů České republiky.

Je dost „náhoda“, že to zmiňujete právě po tom, co by kde komu mohlo začít vrtat hlavou, že se všechno po bodu 5 zdraží ještě víc. Daně nám možná nezvýšíte, ale budeme mít sakra drahé volání a mobilní internet.

8) Odmítneme Istanbulskou úmluvu.

Prosím? Vy chcete odmítnout úmluvu, která má, mimo jiné, za úkol poskytnout větší právní ochranu týraným ženám a dětem? To snad sázíte na to, že si nikdo nebude vyhledávat, o čem ta úmluva je, že?

9) Zakotvíme manželství jako svazek jedné ženy a jednoho muže.

Co vám dává právo rozhodovat o štěstí druhých? Čím vaše manželství, nebo nedej bože vás, ohrožuje to, že se nějaký stejnopohlavní pár nechá sezdat? Vaše manželství ohrožují úplně jiné věci. To bych si teda rád nechal vysvětlit. A jestli mi chcete vykládat, že manželství je od toho, aby se založila rodina, tedy aby došlo ke zplození dětí, tak to chudáci neplodní, staří nebo jinak znevýhodnění občané, kteří se berou spíš z lásky, než že by počítali s dětmi. A ještě větší chudáci jsou děti, které žijí v naprosto disfunkčních rodinách. Ale hlavně, že žena a muž, viďte.

10) Trvale odmítneme euro a poskytneme české koruně a platbě v hotovosti ústavně-právní ochranu.

Opravdu potřebuje platba v hotovosti v roce 2023 ústavně-právní ochranu? Vy se nebojíte toho, že se ten záhadný někdo, na koho se všechno svádí, ale nikdo vlastně pořádně neví, kdo to je, rozhodne, že zruší hotovost. Vy se bojíte, že povedené firmičky nebudou mít jak prát peníze, protože bezhotovostní platba se dá dohledat vždy, kdežto hotovostní skoro vůbec.

12) Budeme vetovat vstup Ukrajiny do NATO.

Takže se opravdu budeme jen koukat, jak Ukrajinu Putin zaplísní atomovkami. Možná si taky trochu dýchneme toho radioaktivního prachu, až k nám dovane. Hmm, štiplavá vůně vítězství.

15) Spojíme síly se Slovenskem, Maďarskem, Rakouskem, a dalšími partnery a buď EU vrátíme na platformu EHS, nebo z ní společně odejdeme a vytvoříme Středoevropskou zónu volného obchodu spolupracující EU i BRICS.

Na platformu EHS? Jako že se chcete vrátit do roku 1957, kdy byl svět úplně jiný a měl úplně jiné problémy?

16) Ukončíme jakoukoliv formu cenzury a zajistíme plnou svobodu názorového projevu ve veřejném sektoru.

Cenzura? Kde? Tento článek je sám o sobě je důkazem, že tady žádná cenzura není.

17) Vyšetříme zločiny páchané v době covidové…

Snad máte na mysli zločiny jako třeba vykradené chatky, na které se nesmělo jezdit kvůli uzavřeným regionům. Nebo zločiny těch, kteří i nakažení klidně šli do obchodu a vesele si šířili vir dál.

20) Provedeme zásadní reformu školství s tím, že zrušíme plošnou inkluzi a kategoricky zakážeme jakoukoliv genderovou či politicky orientovanou indoktrinaci našich dětí.

Vy chcete zrušit plošnou inkluzi? Je to hodně načančané slovo, ale ti sečtělejší budou vědět, že tím chcete zrušit to, aby mohly být třeba postižené děti mezi svými vrstevníky a raději je šoupnete na zvláštní školu, kde si jen těžko začnou zvykat na soužití s ostatními lidmi a pak jen o to víc nebudou schopny vést normální život.

A co máte proti výuce o genderu? Děti nemají právo vědět, že každý může být takovým, jakým se cítí? Chcete je odkázat k tomu, aby se, v případně té miniaturní šance, že se narodily jako transsexuálové, trápily až do padesáti a pak si to raději hodily?

A co to znamená politicky orientovaná indoktrinace dětí? Chcete zajistit, aby se nevyučovalo v rámci ideologie? Tak na to vám řeknu tohle, co se učí studenti filozofických fakult v prvním semestru prvního ročníku: Ideologie se nezbavíte. Ideologii nezrušíte. Tím, že zavrhnete jednu ideologii, se jen přesouváte do jiné ideologie. Nedávno jsme opustili ideologii komunismu a přešli do ideologie kapitalismu. A protože ideologii politiku neodpářete, máte prostě smůlu.

Hlavně, že jste si nezapomněli na své webové stránky přidat i QR kód pro rychlou platbu.

Zdroje: ceskoprotibide.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz