Článek
Suroviny
Menší porce 1 dávka Větší porce
asi 3 porce
1 balení kuřecích prsou (asi 3 kusy)
3 plátky toustového sýra
1 cibule
1 malá kapii
300 g žampionů
150 g uzené slaniny
1 snítka petrželové nati
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Dále:
strouhanka na obalení
1-2 vejce
mouku na obalení
olej na smažení
Postup přípravy
- Kuřecí prsa podélně nařízneme, rozevřeme a lehce přes potravinovou fólii naklepeme plochou stranou paličky. Plátky masa osolíme a opepříme.
- Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Můžeme použít i sterilované. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme, kapii a slaninu nakrájíme na kostičky.
- Na troše oleje osmažíme do sklovata cibuli, přidáme žampióny a chvíli podusíme. Dále přidáme slaninu, kterou také jen lehce osmažíme, aby se rozvinula její chuť a vůně, kapii a petrželku. Osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout
- Na každý plátek masa položíme plátek sýra, vychladlou směs a opatrně pomocí fólie srolujeme do úhledné rolky. Fólii dostatečně utáhneme a takto připravené maso necháme v lednici asi 2 hodiny odpočívat.
- Odleželé rolky vybalíme z fólie, obalíme v mouce, osoleném vajíčku a strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje, aby se roládky smažily stejnoměrně.
- Hotové podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě a zdobíme zeleninou.