Hlavní obsah

Smažená kuřecí rolka plněná pikantní směsí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Smažená kuřecí rolka plněná pikantní směsí

Už vás nebaví připravovat klasické kuřecí řízky? Usmažte si plněné kuřecí rolky. Křupavé masové roládky, plněné sýrem a pikantní zeleninovou směsí se slaninou vás překvapí dokonalou chutí. Díky úžasně barevné náplni se budou na talíři krásně vyjímat.

Článek

Suroviny

Menší porce 1 dávka Větší porce

asi 3 porce

1 balení kuřecích prsou (asi 3 kusy)

3 plátky toustového sýra

1 cibule

1 malá kapii

300 g žampionů

150 g uzené slaniny

1 snítka petrželové nati

sůl dle chuti

pepř dle chuti

olej dle potřeby

Dále:

strouhanka na obalení

1-2 vejce

mouku na obalení

olej na smažení

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa podélně nařízneme, rozevřeme a lehce přes potravinovou fólii naklepeme plochou stranou paličky. Plátky masa osolíme a opepříme.
  2. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Můžeme použít i sterilované. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme, kapii a slaninu nakrájíme na kostičky.
  3. Na troše oleje osmažíme do sklovata cibuli, přidáme žampióny a chvíli podusíme. Dále přidáme slaninu, kterou také jen lehce osmažíme, aby se rozvinula její chuť a vůně, kapii a petrželku. Osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout
  1. Na každý plátek masa položíme plátek sýra, vychladlou směs a opatrně pomocí fólie srolujeme do úhledné rolky. Fólii dostatečně utáhneme a takto připravené maso necháme v lednici asi 2 hodiny odpočívat.
  2. Odleželé rolky vybalíme z fólie, obalíme v mouce, osoleném vajíčku a strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje, aby se roládky smažily stejnoměrně.
  3. Hotové podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě a zdobíme zeleninou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Rolky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám