Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance vyhraje herečka Jana Paulová nebo paralympionik Jiří Ježek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Tanec, cela rodina u obrazovky a moudrá slova o něm, to budou sobotní večery na programu ČT 1

Po roce máme o program na sobotní večery postaráno. Česká televize znovu nasadila oblíbenou soutěž, dle jejího generálního ředitele výstavní skříň zábavy, pořad StarDance aneb když hvězdy tančí.

Článek

Čeká nás třináctý ročník této světovou proslulé soutěže, která se v naší zemi těší stále velké sledovanosti.

Opět nás budou hřát svými vtipnými poznámkami dva osvědčení moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben. Už se těším na to, až se zase budou hlásit puritáni a kritizovat v diskusích nějakou genderovou nebo rasovou nevyváženost a podobné hlouposti, které budou vyčítat vzdělanému a kultivovanému Ebenovi, vždy pohotově a s nadhledem sobě vlastním pronášejícímu různé překvapivé postřehy.

Hned v tom prvním dílu v sobotu se na začátku mile přeřekla paní Tereza a místo aby národu sdělila, že dnes se nevypadává, že se bude vyřazovat až příště, tak řekla, že se příště bude vyzařovat, na což pohotově reagoval pan Eben a posunul myšlenku, že se bude vyvařovat a tuhle slovní hříčku pak spolu chvíli rozvíjeli.

Soutěžící budou letos obzvláště zdatní tanečníci a bude se jednat o velmi silný ročník. Snad kromě fighterky Martiny Ptáčkové, která působila poněkud toporně a těžkopádně a také herce Filipa Blažka, který se pohyboval ne příliš lehce díky své mírné nadváze, ostatní proplouvali parketem velmi snadno a divák veřejnoprávní televize si od toho slibuje čím dál lepší taneční kreace. I když jak už to v této soutěži bývá, ten tanec není vždycky úplně nejdůležitější a záleží také na celkovém dojmu a na umění vytvořit dobrou zábavu a zaujmout také něčím jiným, než „jen“ tancem.

Podle sázkových kanceláří je letos největším favoritem na vítězství herec Oskar Hes, který má tancování v genech, neboť jeho rodiče působili spolu kdysi s Richardem Genzerem v populární skupině moderního tance Uno. Tohle může být ovšem také velká nevýhoda a může to vzbuzovat velká očekávání. Naopak podle sázkových kanceláří měla před začátkem nejvyšší kurz (tedy bylo nejméně pravděpodobné, že vyhraje) už kvůli svému věku herečka Jana Paulová, nejstarší účastnice soutěže. A já sázím právě na tuhle vitální dámu, kterou osobně favorizuji jako horkého kandidáta na vítězství. Pokud se jí bude dařit, tak za ní bude stát podpora, ve smyslu úvahy, přece ti mladí pořád vyhrávat nemohou (jako se tomu stalo několik let po sobě).

Překvapivě pohybově a tanečně zdatná Jana Paulová, vypadá na svůj věk velmi noblesně a přitažlivě (naposledy jsem ji viděl na obrazovce v čestné lóži na finále Wimbledonu, jak fandila své kamarádce Barboře Krejčíkové) a bez šance na vítězství nebude i díky svému handicapu a příběhu a dobrému tanečnímu pohybu paracyklista Jiří Ježek. Pro něj může být jeho protéza výhodou a když se mu bude tanečně dařit, což ukázal, že asi bude, budou s ním diváci soucítit, že má oproti ostatním velkou nevýhodou a pošlou ho, i díky vzbuzené lítosti, hodně daleko. Překvapit může i vietnamská kuchařka a youtuberka Chili, kterou sázkové kanceláře vidí jako další adeptku na vítězství, v pořadí čtvrtou. Po jednoznačném favoritovi Hesovi vzbuzuje podle bookmakerů velká očekávání hned po něm jako druhá v pořadí kurzů také herečka Marta Dancingerová.

Ostatní soutěžící jsou, dle mého mínění, bez šance na celkový triumf. Pro přehled připomeňme, že se tancování účastní ještě spisovatel Patrik Hartl, zpěvačka Lucie Vondráčková a hudebník Ondřej Ruml.

Diváci si na sociálních sítích stěžují na neúčast tradičního porotce soutěže Zdeňka Chlopčíka, který letos poprvé v porotě chybí a Česká televize nechce uvést proč. Spekuluje se o výši honoráře, na kterém se neshodli. Pravda je, že jeho jízlivé humorné poznámky někomu skutečně chybět mohou. Ostatní porotce z posledních let známe dokonale. Paní odbornice na vystretá kolena a šarmantní slovenská dáma Tatiana Drexler, výrobce hlášek a pohotového humoru přízemního, ale někdy i vyššího Richard Genzer a Jan Tománek, který vloni tančil a letos se zase vrátil k porotcování. Některým divákům se tohle složení líbí, jiným ne a raději by viděli to loňské, ale tak už to v životě bývá, ne každému se svým výběrem tvůrci pořadu zavděčí.

Nakažlivý smích Patrika Hartla ho bude v soutěži držet déle, než jeho taneční schopnosti, ale i s tímhle se dopředu při plánování soutěže počítalo.

Nechme se překvapit kdo vyhraje a otázkou je, jestli je to až tak důležité. Tak zase v sobotu večer u obrazovek ČT 1.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz