Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dlouho ji obtěžoval a posílal vulgární zprávy a hanbaté obrázky, pak spadla klec

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

příliš provokovat na sociálních sítích se nevyplácí

Známou obtěžoval několik měsíců úchyl. Naštěstí ji nepronásledoval fyzicky, i když k tomu také moc nechybělo, ale virtuálně. Psal jí zprávy na různé sociální sítě, přestože si ho pokaždé zablokovala.

Článek

Poté, co si ho uložila jak „úchylák nebrat“, jí pak volal a psal z různých cizích telefonních čísel a adres. Měl jich spoustu, takže tomu musel věnovat nemalé úsilí.

Zpočátku to možná vypadalo jako nevinná zábava, ale po čase z něj začala mít strach. „Podívej se, co mi zase napsal,“ ukazovala mi vyděšená známá vulgární zprávu, kterou se tady stydím citovat, ale bylo v ní něco o podivných sexuálních praktikách a že jí za ně zaplatí, ať mu pošle číslo účtu a on jí tam hned prý pošle zálohu pět tisíc a po aktu dalších pět tisíc.

Jak říkám, zpočátku mu i odpovídala, protože to brala jako zajímavou zkušenost a dobrodružství a legraci a taky si možná říkala, že by si mohla nějakou tisícikorunu přilepšit, ale jak byly zprávy čím dál víc vulgární a neodbytné, tak z něj dostala strach a úplně přestala reagovat a odpovídat.

„Tak o něm řekni manželovi, třeba ti pomůže a zbaví tě ho,“ radil jsem své známé. Ona měla ale strach přiznat, že si s ní píše nějaký neznámý úchyl, byť už to vlastně nebyla pravda, protože mu přestala odpovídat, bála se, aby nevypadala sama divně. „Tady končí veškerá legrace,“ ukazovala mi obrázek cizího přirození, které jí přišlo do esemesky. „A představ si, že mi píše, jen když jsem sama doma, jakoby věděl, o každém mém kroku,“ sdělovala mi ustrašeně. „A tak nechceš se obrátit na policii?“ ptal jsem se své známé, která ale z nějakých důvodů nechtěla a bála se.

„Pořád se se mnou chce někde scházet a pořád si mění čísla, musí mít asi hodně peněz, když si to může dovolit, to nebude žádný chudák. A taky toho času, co tomu musí věnovat,“ popisovala mi známá své patálie s „úchylákem“. Nahlas jsem přemýšlel, co to asi bude za člověka, když má takové možnosti a neštítí se těch nejodpornějších vulgarit.

Říkáte si, že je to její chyba a že mu neměla odpovídat ani na tu první zprávu a nevystupovat aktivně? No možná máte pravdu, ale ona ta moje známá je trochu z jiného těsta a je zvyklá, že ji na ulici oslovují cizí muži anebo že si najdou její fotku na sociálních sítích a sami se jí nabízejí. Vypadá totiž hodně, ehm jak to říct, odvážně na těch fotkách a taky s nimi muže ráda provokuje. Řekli bychom, že má takový koketerní výraz a že provokuje jenom svou podstatou, i když se o nic nesnaží a nedělá to schválně.

„A co kdyby sis vyměnila profilovku, sem se díval, že na tom instáči a fejsu vypadáš dooost odvážně, tak se nediv, že se na tebe lepí všelijaká podivná individua,“ radil jsem jí. Poslechla a všechny fotky na sítích a to i na viberu a vocapu povyměňovala za seriózní fotografie, které na první pohled neprovokují a na některých dokonce nebyla ani ona, ale jen krajina nebo bota. Ani to jí však v této fázi už nepomohlo a náš známý úchyl ji pokoj nedal a stále ji urputně pronásledoval a stalkoval.

A pak se stalo něco, co jsme ani neplánovali. Jednoho dne jí zavolal na videohovor (samozřejmě z jiného čísla, než obvykle a tak to vzala). Když to zjistila, že je to on, rychle mi ten telefon podala a také zapnula kameru. A tak náš milý mladý přítel místo aby hovořil s krásnou provokativní ženou, tak se mu před monitorem objevil můj zamračený a zarostlý obličej s nakřáplým hlasem. Ten člověk se mě tak lekl, ne nejsem škaredý, ale pokud čekal krásu a místo toho spatřil zblízka mne, tak to položil a od té doby se té mé známé už nikdy víckrát neozval.

V životě se stávají různé náhody a někdy pomohou vyřešit problém a jsou ku prospěchu věci. Má známá si oddechla a od té doby, kdy došlo k naší záměně, tak má klid.

A jaké z toho plyne ponaučení milé dámy? Na sociální sítě ani jinam si nedávejte provokativní fotografie a nereagujte a neodpovídejte na všechny zprávy, které vám přijdou. Raději ty návrhy úplně ignorujte. Ano mami…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz