Hlavní obsah

České školství se bortí. Děti se učí zbytečnosti a nejsou vedeny k potřebám reálného života.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2021/03/29/11/38/boy-6133824_1280.jpg

Čím dál více začínají rodiče dětí školou povinných otevírat oči nad českým školstvím. Rodiče nesouhlasí se školní osnovou, neboť jsou děti přetěžovány a nejsou připraveny na reálný život.

Článek

Rodiče svým dětem neustále opakují, že se ve škole naučí vše potřebné pro život. Však je tomu opravdu tak? Opak může být pravdou.

  • Děti se ve školách nikdy neučily daně a co znamenají, ačkoliv se to v budoucnu každého z nich bude týkat, tak nejsou o tom na základních školách dostatečně informovány.
  • Jak spravovat peníze. Finanční gramotnost na českých základních školách také chybí. Děti by se v oblasti financí měly více vzdělávat, neboť je velmi snadné se dostat do finančních potíží. Je hezké, že děti umí vypočítat sinus či cosinus, ale v hodinách matematiky chybí ráz reálného života v oblasti ekonomiky.
  • Děti mají 2 hodiny týdně tělesnou výchovu, však nejsou obeznámeni se zdravým životním stylem. Jak se správně stravovat, co obnáší vyvážená strava, co si mají představit pod rafinovanými sacharidy atd.
  • Jak pracovat se svými vlastními emocemi, například jak se vypořádat s odmítnutím, jak zvládat stresové situace či smutky a deprese, které jdou s dnešní dobou ruku v ruce.
  • Ve školách se neučí nic o sebelásce. Sebeláska je pro mladistvé a dospívající v jejich rozvoji klíčová. Proč se o ní na českých školách téměř vůbec nevzdělává?
  • Když přejdeme do praktického života. Děti se učí pouze teorii, učí se historické letopočty nazpaměť, jen aby dostaly jedničku z dějepisu, ale ve škole se nenaučí, jak zvládat pohovory, či jak se o místo v práci ucházet a co obnáší vytvořit dobrý životopis atd.

Ale mohou říci, že znají pythagorovu větu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz