Hlavní obsah

Břetislav Štefan: Starosta brněnské Líšně a naděje Sociální demokracie v Jihomoravském kraji

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Článek o brněnském politikovi.

Článek

Břetislav Štefan, rodák ze Svitav a významná osobnost jihomoravské politiky, se stal jednou z klíčových postav Sociální demokracie.

Pan Břetislav Š. se narodil dne 8. června 1978 a jeho kariéra je charakterizována kombinací odborné erudice a hlubokého zájmu o veřejné dění. Zejména v MČ Brno-Líšeň.

Jako politik se B. Štefan od roku 2010 profiluje především ve vedení větší brněnské městské části Líšeň, kde již řadu let zastává post starosty MČ.

V roce 2022 se navíc stal také zastupitelem města Brna, a od prosince 2021 působí jako místopředseda ČSSD (nyní SocDem). Aktuálně kandiduje (dokonce jako lídr sociálně demokratické kandidátky) v krajských volbách v Jihomoravském kraji.

A to s pozitivní ambicí přenést své bohaté zkušenosti z komunální politiky na širší krajskou úroveň.

Politická kariéra a vedení Líšně

Břetislav Štefan se již více než deset let věnuje vedení městské části Brno-Líšeň, kde si získal pověst schopného a obětavého starosty. Jeho práce se zaměřuje na rozvoj infrastruktury, zlepšení kvality života obyvatel a podporu komunitního života. Líšeň pod jeho vedením zažila řadu změn, které ji přeměnily v dynamickou a atraktivní část Brna. Štefan kladl a klade důraz na rozvoj veřejných služeb, školství a péči o seniory, což se odrazilo v poměrně pozitivní zpětné vazbě od občanů.

V roce 2022 se jeho politická kariéra posunula na novou úroveň, když se stal zastupitelem města Brna. Tímto krokem rozšířil svou působnost a zaměřil se na širší spektrum problémů, které trápí obyvatele druhého největšího města v České republice.

Štefanova práce byla oceněna i na celostátní úrovni, když byl v prosinci 2021 zvolen místopředsedou České strany sociálně demokratické - SocDem. V této roli se snaží přispět k modernizaci a revitalizaci strany, která v posledních letech čelila náročným výzvám.

Jeho vize je založena na návratu ke kořenům sociální demokracie, s důrazem na sociální spravedlnost, ochranu práv pracujících a podporu dostupného bydlení.

V nadcházejících krajských volbách (září 2024) v Jihomoravském kraji Břetislav Štefan kandiduje s cílem využít své zkušenosti z komunální politiky k řešení problémů na krajské úrovni.

Jeho program zahrnuje zlepšení dopravní infrastruktury, podporu školství a zdravotnictví, ochranu životního prostředí a rozvoj odlehlých jihomoravských venkovských oblastí.

Štefan se zaměřuje na konkrétní kroky, které mohou mít přímý dopad na životy lidí v Jihomoravském kraji.

Závěr

Břetislav Štefan je politikem, který svou kariéru buduje na pevných základech odbornosti a závazku ke službě veřejnosti.

Od roku 2010 je nepřetržitě starostou významné brněnské městské části Líšeň. Pro zajímavost v Líšni žije skoro 30 tisíc obyvatel, a sídlí tam význačný druholigový fotbalový klub - SK Líšeň vulgo Marvani.

Pod jeho dlouholetým vedením se čarokrásná Líšeň stala moderním místem k příjemnému životu.

Štefanovo dlouholeté působení v čele Líšně, role v městském zastupitelstvu Brna a místopředsednický post v ČSSD z něj činí jednoho z nejvýraznějších kandidátů v nadcházejících krajských volbách v Jihomoravském kraji.

S jeho zkušenostmi, vizí a odhodláním má potenciál přinést do krajské politiky čerstvou energii a konkrétní výsledky, které budou mít přímý pozitivní dopad na životy obyvatel regionu.

Prameny a další informace:

https://www.brno-lisen.cz/starosta/t8304

https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%99etislav_%C5%A0tefan

https://www.volby.cz/pls/kv2018/kv21111?xjazyk=CZ&xid=0&xv=12&xdz=5&xnumnuts=6202&xobec=551287&xstrana=7

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/cssd-se-prejmenuje-na-socialni-demokracii-rozhodl-sjezd-jejim-sefem-zustava-smarda-5424

https://www.bretislavstefan.cz/o-me/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz