Hlavní obsah
Rodina a děti

Chci víc levných hodinových hotelů. Zn. Pro svoje vlastní dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Místo, kde za poplatek dostanete na pár hodin pokoj. Hodinové hotely často využívají milenecké páry. Ale proč nejsou také pro děti?

Článek

Kdo má malé dítě, které má pravidelný denní režim, moc dobře ví, jak náročné je někdy plánování různých výletů, nebo aktivit. Mám na mysli část dne, zvanou odpolední spánek. Dítě se naobědvá a potom si na hodinku, dvě, jde zdřímnout. Doma, nebo ve školce, je to bez problémů. Tam mají děti svou vlastní postel. Ale co na cestách?

U malých dětí to vyřešíte kočárkem. Ale co u těch starších? Tříletých, čtyřletých? I ty chodí po obědě spát. Tahat kvůli nim kočárek je nesmysl, často se do něj ani nevejdou, nebo nebude vyhovovat svou nosností. Auto také každý nemá, aby se dítě dalo uložit třeba do sedačky. Takže co teď?

Chci hodinové hotely

Ve větších městech existují hodinové hotely. Místa, kam si milenci na pár hodin odskočí, oddávat se radovánkám. Je to levnější a diskrétnější než klasický hotel. Proč ale něco podobného nemůže být pro matky s dětmi? Ani by nebyla potřeba koupelna. Stačí místnost, postel, postýlka. Dítě by se mohlo pohodlně vyspat i v cizím městě a lidem by zcela odpadly problémy s řešením toho, jak celý denní plán vymyslet.

A nemusely by to být jen hotely jako takové. Dnes se dětské koutky a fun centra a parky předhánějí v tom, kolik mají nejenom atrakcí, ale i přebalovacích pultů a podobných věcí. Tak proč nemají třeba i jednoduché kapsle, postýlky, pro děti, které si prostě chtějí a potřebují na hodinu dáchnout. Aby nabraly energii a potom mohly zase řádit.

To stejné platí o outdoor místech, která jsou zaměřená na děti. Nějaká část, ve stínu, v klidu, vyhrazená pro možnost dát dítě odpočinout, aby se prospalo? Ne, nic takového prostě není.

Komplikace

Dorazíme s dítětem na desátou hodinu, na otvíračku. Něco přes hodinu si hraje, poté se naobědváme a je čas spát. Takže herničku opouštíme, aby se potomek mohl vyspat. Nevím, jak to řeší ostatní rodiče, ale pro nás, kteří si potrpí na pravidelný režim dítěte, a respektují že odpolední spánek je pro dítě důležitý, je to komplikace. Mnohdy nás už nebaví někam jezdit, protože kvůli hodině někde, to nemá ani cenu.

To stejné potom platí, když trávíme čas ve městech, po jeho zajímavostech. Rádi bychom zůstali déle, ale kvůli vyřešení spánku musíme celou aktivitu přerušit. Přitom by pro nás bylo pohodlnější šoupnout ho třeba do toho dětského hodinového hotelu, kdyby existoval.

Anketa

Řešíte problémy s odpoledním spánkem vašeho dítěte?
Ano, řešíme
0 %
Ne, neřešíme
100 %
Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz