Hlavní obsah
Aktuální dění

Armádní vetřelec mířící do bojů na Ukrajinu se musí přemalovat, aby nebyl za příšeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Armáda ČR

Česko s největší pravděpodobností předá Ukrajině další z vyřazených bojových vrtulníků Mi-24. A protože neví co s penězi, musí pryč unikátní nátěr ve stylu Alien – Tiger.

Článek

Česká armáda v uplynulých letech postupně vyřadila z aktivního vojenského provozu ruské bojové vrtulníky Mi-24. V současnosti došlo i na asi designově nejznámější stroj vydařené grafické řady tygrů, tedy Alien – Tiger. Nebylo by na tom asi nic špatného, nelogického, kdyby se neukázalo, že před nasazením na ukrajinské frontě se musí stroj přemalovat.

Pokud jsou zveřejněné informace pravdivé, přemalování stroje z původních vojenských barev do stylu Alien – Tiger stálo přes tři čtvrtě miliónu korun. Nad výší částky se pozastavovat nebudu, je zjevné, že armáda má štědré roky a není třeba šetřit, nýbrž se utrácí, kde se dá.

Přemalovaný Alien se bude opět přemalovávat

Mnohem zajímavější mi přijde, že místo aby se ušetřilo nyní a na Ukrajinu se poslalo více potřebnějších věcí, se bude Alien muset opět přemalovat do původního barevného provedení, jaké stroj měl před novou identitou. A to mi tedy hlava nebere.

Z Ukrajiny přichází každý den informace o tom, že chybí vojáci, technika, munice. My tady máme boje schopný vrtulník, navíc sovětského původu, se kterým si na Ukrajině budou vědět rychle rady a místo abychom ho tam co nejdříve poslali, tak řešíme, že se musí přemalovat.

Zásadní rozdíl v pojetí války

To je přesně ten rozdíl v současném pojetí války na Ukrajině mezi soupeři. Zatímco Rusko hlava nehlava posílá do bojů vše, co má, Západ pořád řeší kde jakou békovinu místo zásadních věcí. Pak se nesmíme divit, se se boje nevyvíjí úplně ideálním směrem. Nebo snad jiný nátěr bojového vrtulníku změní misky vah na bitevním poli?

Anketa

Má se vrtulník Alien - Tiger před nasazením na Ukrajině přemalovat?
Ano
10,5 %
Ne
89,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 191 čtenářů.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz