Hlavní obsah
Názory a úvahy

Češi už zase demonstrují. Znovu chtějí ať vláda odstoupí, proč si jí tedy zvolili?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

V Praze už je zase nějaká demonstrace. Češi se znovu rozhodli, že budou protestovat proti vládě. Proč si tedy vládu zvolili? Vždyť volby byly svobodné a nikdo nikoho nenutil. Proč najednou tolik nenávisti?

Článek

Na Václavském náměstí v Praze už se zase demonstruje. A zase je to kvůli současné vládě, se kterou jsou lidé nespokojení. To mi přijde velmi vtipné, protože většina z nás si tuto vládu dobrovolně zvolila. Proč tedy nyní lidé protestují proti tomu, koho tam chtěli? Osobně se domnívám, že celé tyto akce nejsou ničím důležité a lidem rozhodně nejde o to, aby současná vláda odstoupila z vedení. Organizace, která tuto demonstraci pořádá, je známá pod názvem Česko proti bídě.

Jde o skupinku lidí, kteří pravidelně organizují protesty a chtějí, aby se jich zúčastnilo co nejvíce lidí. Lidé z této skupinky cílí na širokou veřejnost, která má zájem o budoucnost naší země, a dokonce si změnili název na Za Českou republiku, pod kterým teď vystupují na svých internetových stránkách. Přesto se nabízí otázka, kdo ti lidé jsou a proč není možné nahlédnout do jejich financí? Jediné, co se mezi lidi dostane, jsou jejich letáky, které zvou na tuto protestní akci.

Lidé chtějí, aby vláda odstoupila

Když jsem se na část demonstrace dívala na internetu, zaujalo mě, že se plno lidí do této demonstrace se zapojují lidé, kteří absolutně netuší, proč se to děje. Jediné, co je pro ně důležité, je udělat si selfie a ukázat, jak se zúčastnili jedné velké akce, která se konala v Praze. Podstata demonstrace nebo důvod, proč se to vlastně děje, však nikdo z nich ani neví.

Hlavním bodem sobotní demonstrace jsou požadavky na to, aby vláda odstoupila. Nechápu, proč si tedy lidé tuto vládu volili, když za tři roky jejího vedení zase křičí, že mají odejít. Všichni by si měli uvědomit, že vláda není holubník a nelze jen tak odstupovat. Osobně nevidím jediný důvod, proč by tato vláda měla končit. Za tu dobu, co je ve vedení Petr Fiala, se konečně plno věcí obrátilo k dobrému a můžeme všichni říct, že se v naší zemi máme dobře.

Proč jsme tak nespokojení

„Nesouhlasíme s tím, co tu předvádí Petr Fiala, zdravíme všechny!“ zahájil projevem Rajchl. „Na Ukrajinu peníze jsou, ale na české občany ne. Tato vláda je asociální a vyzývám k demisi,“ pokračoval. A k tomu se následně přidali lidé, kteří se demonstrace zúčastnili, kteří začali vykřikovat, že chtějí, aby tato vláda podala demisi. Ale proč, to už nikdo vysvětlit neumí.

Právě proto si říkám, proč jsme tak nespokojení. Proč v sobě máme tolik zlosti a jsme neustále protivní. Proč máme tendence neustále někoho ovlivňovat. Mám pocit, že jako zodpovědný občan čelím opravdu neskutečnému tlaku a někdo se snaží ovlivnit mé názory. To, co se děje na demonstraci, názory, které zde lidé prezentují, totiž považuji za manipulativní a plné populismu. Kdyby si možná každý více vážil sebe a díval se sám na sebe, bylo by na světě mnohem lépe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz