Hlavní obsah
Seberozvoj

Jaro je ideální čas na změnu životního stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nikola Nikol 310

Běžecký pás se mezitím stal věšákem na oblečení a podložka na jógu stále leží zapomenutá v koutě? Nyní je ideální doba to zkusit znova. S příchodem jara je velmi pravděpodobné, že se vám to podaří.

Článek

Jaký má vliv jako na lidský organismus?

Nejen, že nás sluníčko pomalu tahá z postele každé ráno, ale i díky teplejším teplotám venku máme všichni lepší náladu. A s lepší náladou jde všechno hned lépe. Takže pokud jste nestihli plnit své novoroční předsevzetí, nyní je pravděpodobnější, že se vám to podaří.

Jaro a stravovací návyky

Na jaře, když se počasí otepluje, mnoho lidí skutečně upřednostňuje lehčí jídla, jako jsou saláty, ovoce a zelenina. Toto může být skvělá příležitost pro ty, kteří chtějí zlepšit své stravovací návyky. Pokud jste nestihli plnit své novoroční předsevzetí, nyní, když máme všichni tendenci si vybírat spíše lehčí jídla, je pravděpodobnější, že se vám to podaří.

Klíčení

Zkuste do svého jídelníčku přidat nějaké klíčky. Teď na jaře naše tělo tyto malé zdroje energie a živin ocení. Stejně jako příroda začíná klíčit, i vy si můžete dopřát tento malý, ale významný krok k lepšímu zdraví.”

Více pohybu

Dlouhé a světlé dny, teplejší počasí a kvetoucí příroda mohou zlepšit náladu a snížit stres. Příjemné jarní počasí nás všechny táhne ven, jako by nás příroda volala. Tím pádem je o pohyb postaráno. Nyní je na nás, abychom z tohoto pohybu udělali pravidelnou činnost a udělali další krok ke zdravému životnímu stylu.

Relaxace

Jak už všichni víme, relax je důležitý nejen pro náš organismus, ale také pro naše duševní zdraví. Vezměte si svou podložku na jógu ven a zkuste pár protahovacích cviků na čerstvém vzduchu. Ucítíte, jak vám svěží vzduch koluje tělem, a domů se vrátíte nadmíru odpočatí.

Vyčistí se vám pleť

Každý má začátkem jara malinko horší pleť, protože naše pleť také prochází jarní očistou. Tak proč ji nepodpořit zdravým jídlem a pobytem na čerstvém vzduchu? Toto může pomoci zlepšit její vzhled a zdraví.

Závěr

Hlavně si užívejte příjemného počasí a na vše si dejte dostatek času. Nic nejde najednou a teď a hned. Musíte se mít rádi takoví, jací jste!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám