Hlavní obsah

Život s endometriózou je jako život s aktivní sopkou v útrobách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budu psát hlavně o cestování. Věnovat se chci nejen zážitkům a fotodokumentaci ze svých výprav, ale i zdravotní prevenci nejen na cestách, ale i obecně.

Jsem sólo baťůžkářka (od roku 2009) i cestovatelka Aviou (od roku 2016). Moje úplně první sólo cesta vedla do Íránu a způsobila, že jsem cestování a poznávání jiných kultur absolutně propadla. Od té doby jsem navštívila více než 40 dalších států a strávila 222 dní na cestě kolem světa (v roce 2017). Stále doufám, že se mi podaří něco podobného, jen tentokrát na jiných kontinentech (ještě mi chybí Afrika a Austrálie) zopakovat.

V cestování mě zpomalila až diagnóza endometriózy (v roce 2022), takže se jí v rámci měsíce března, který patří osvětě o této chronické nemoci bez známé příčiny, budu věnovat z pohledu pacientky. Jsem zastáncem medicíny založené na důkazech a vyhýbám se nepodloženým metodám, které se kolem tohoto onemocnění často vyskytují, proto se i moje deníky budou ubírat tímto směrem.