Hlavní obsah
Finance

Zajímá vás svět peněz? Těchto 7 článků by vám nemělo uniknout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay.com

Přehled nejzajímavějších článků o penězích v lednu 2023.

Článek

V lednu zde na medium.seznam.cz v části Finance vyšla téměř celá stovka zajímavých článků o penězích. Na své si přijdou zejména milovníci burzy a investování do jednotlivých akciových titulů. Já jsem z této nabídky vybral sedm článků s finanční tematikou, o kterou by se měl zajímat každý - dotýká se totiž finanční gramotnosti a finančních produktů, které jsou nabízeny všem.

Češi milují spořicí účty. Existují ale i jiné možnosti, které jsou pojištěné jako spořicí účet a přitom přinášejí vyšší úrok.

V bance vám jako alternativu ke spořicímu účtu nabídnou investici do podílových fondů. Je dobré vědět, že kvalitu těchto fondů lze měřit a jsou zde nemalé rozdíly.

Současný svět peněz je plný termínů, jejichž podstatě většina lidí nerozumí. Naštěstí existuje pravidlo pěti otázek, které vám pomohou vyvarovat se nevhodné investice.

Jediný článek, který jde pod pokličku největšího českého investičního podvodu v historii. Učit se z chyb ostatních je osvědčenou metodou finanční gramotnosti.

Kdykoliv investujete, zajímejte se o poplatky a snažte se jim porozumět. Platí to i pro penzijní spoření.

Povinné ručení má miliony lidí. Rozhodně ne každý ví, že v tomto pojištění nejde jen o cenu nebo výši limitu plnění. Povinné čtení pro každého majitele auta.

Na sociálních sítích může kdokoli natáčet videa s finančními radami, přičemž se na této platformě objevují i poměrně nebezpečné tipy. Je tak nutné oddělit zrno od plev.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz