Hlavní obsah

Grilované koleno

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Grilované koleno

Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané sladko-pálivou marinádou se budou všem sbíhat sliny.

Článek

Suroviny

Menší porce 1 Větší porce

1 koleno (cca 800 g)

1 cibule

1 mrkev

1 petržel

kousek celeru

6 stroužků česneku

6 kuliček nového koření

10 kuliček celého pepře

2 bobkové listy

sůl

Marináda:

4 lžíce oleje

1 lžíce medu

1 lžíce sladké papriky

pálivá paprika (dle chuti, nemusí být)

2 lžičky hořčice

3-4 utřené stroužky česneku

cca 50 ml piva

  1. Cibuli oloupeme. Mrkev, petržel a celer očistíme. Zeleninu dáme do hrnce s vodou.Jak oloupat cibuli
  2. Koleno omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme koření a sůl.
  3. Přivedeme k varu a poté ztlumíme plamen na minimum. Koleno vaříme doměkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout.
  4. Suroviny na marinádu smícháme a dle své chuti dochutíme.
  5. Koleno vyndáme a potřeme marinádou. Zbytek marinády použijeme při grilování.
  6. Na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. V průběhu grilování potíráme marinádou.

Se stejnou marinádou můžeme grilovat i vepřové nožky nebo žebra.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám