Článek
Suroviny
Menší porce 1 Větší porce
1 koleno (cca 800 g)
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
6 stroužků česneku
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
sůl
Marináda:
4 lžíce oleje
1 lžíce medu
1 lžíce sladké papriky
pálivá paprika (dle chuti, nemusí být)
2 lžičky hořčice
3-4 utřené stroužky česneku
cca 50 ml piva
- Cibuli oloupeme. Mrkev, petržel a celer očistíme. Zeleninu dáme do hrnce s vodou.Jak oloupat cibuli
- Koleno omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme koření a sůl.
- Přivedeme k varu a poté ztlumíme plamen na minimum. Koleno vaříme doměkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout.
- Suroviny na marinádu smícháme a dle své chuti dochutíme.
- Koleno vyndáme a potřeme marinádou. Zbytek marinády použijeme při grilování.
- Na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. V průběhu grilování potíráme marinádou.
Se stejnou marinádou můžeme grilovat i vepřové nožky nebo žebra.