Článek
Suroviny
1 menší květák
100 g strouhaného sýru (Eidam, Gouda)
2 vejce
1-2 stroužky utřeného česneku
jarní cibulka
2-3 lžíce strouhanky
špetka mleté papriky
sušený libeček
oregano
sůl
pepř
Postup přípravy
- Syrový květák rozmixujeme na kaši. Přidáme vejce, sýr a koření. Zpracujeme a přidáme strouhanku.
- Hned tvoříme kuličky a ukládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 200 st., 15-20 minut dozlatova.
- Podáváme s dipem nebo bez něj. Jsou dobré teplé i studené a neobsahují kromě sýru žádný tuk.
Poznámka autorky receptu
Měla jsem zvadlejší květák, tak jsem ho spotřebovala takhle. Vypracovanou směs zpracujte poměrně rychle. Květák pouští vodu, aby se nemusela přidávat další strouhanka.