Hlavní obsah
Názory a úvahy

Neplánované těhotenství? Jít na potrat není ostuda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: John Looy (Unsplash)

Vnímavého partnera oceníte zejména pokud neplánovaně otěhotníte a rozhodnete se jít na potrat.

Jsou tu ženy, co si udělají dítě jen proto, že se jim nechce pracovat. A pak tu jsou ženy, které s dítětem nepočítají, ale přesto si ho nechají. Není snad moudrým řešením jít na potrat?

Článek

Co je potrat?

Interrupce neboli potrat je zákrok, kterým se ukončuje těhotenství. Někdy se procesu také říká přerušení těhotenství. Těhotenství se ukončuje buď užíváním léků, nebo chirurgickým zákrokem. Nezabíjíte tím ale dítě, nýbrž plod, který není ještě plně vyvinutý. Je to prostě jen „zárodek“.

Bůh ví ale proč jsou potraty po celém světě postupně zakazovány. Stačí se podívat na sousední Polsko, kde je interrupce zakázána, a tak ženy cestují na potrat k nám. Ale i USA usilují o to, aby byl potrat ilegální. A proč vlastně? Je dobře, že žena tu možnost rozhodnout o své budoucnosti sama. Kdo by chtěl vychovávat dítě, které bylo nechtěné a třeba se kvůli němu i zadlužit? Protože i takové případy tu jsou.

Proč jít na potrat?

Žena by měla podstoupit potrat hned z několika důvodů. Přece jen to jsou ženy, které přivedou děti na tenhle svět.

Týrání

Věděli jste, že jsou u nás desetitisíce týraných dětí? A tyto statistiky by mohly klesnout, pokud by žena šla na potrat. Pokud totiž pochybujete, že dítě zvládnete, proč interrupci nepodstoupit? Vážně je rozumným řešením vybíjet si vztek na dítěti jen proto, že ho někdo ve skutečnosti nechtěl? Fackovat či jinak trestat dítě kvůli vlastní hlouposti je hloupost.

Finance

Finance jsou kapitola sama o sobě. Jen si představte tu situaci, že nebudete mít na jídlo, nebudete moci dítěti dopřát nové oblečení (a ostatní děti se mu budou smát nebo bude dokonce šikanováno!), nebudete mu moci zaplatit tábor, nebudete mu moci koupit hračku nebo mu dát pod stromeček dárek, které si přálo. Opravdu vám to všechno stojí za to dětské utrpení?

Dluhy

Když jsme u financí, nesmíme opomíjet ani dluhy. „Mami já chci tohle“ nebo „Mami, tati, ale on má támhleto“ nebo „Já bych si hrozně přál“. To jsou věty, které slyší i dobře zajištění rodiče. Představte si ale, že vy tohle budete slýchat třeba dvakrát častěji. A co vám bude odměnou? Pláč. A tak si zajdete do banky a půjčíte si. Postupem času ale zjistíte, že vám půjčka nestačí, a tak si zažádáte o novou půjčku. To ale přece není řešení. Řešením je právě interrupce. Není snad rozumnou volbou udělat si dítě, až na něj budete opravdu připraveni?

Dětské exekuce

Věděli jste, že i vaše dítě může spadnout do exekuce? A jak k tomu dojde? Princip je docela jednoduchý. Může jet načerno a vám přijde pokuta, kterou nezaplatíte. Může něco ukrást a znovu budete nuceni uhradit škodu, kterou znovu nezaplatíte. A tak dál a dokola a opravdu byste chtěli dítě, které bude zadlužené jen proto, že jste na něj neměli čas, a tak jste mu nemohli vysvětlit, jak společnost funguje?

Závěrem

V dnešním článku rozhodně neříkáme, že je nelidské mít dítě. Může se stát, že si žena zapomene vzít prášek nebo že při sexu praskne kondom. Chybovat je lidské. Ale to i zodpovědnost.

Proč tedy přivádět na svět lidskou bytost, která se bude jen trápit nebo kvůli které se budou trápit rodiče? Potrat je zcela rozumné rozhodnutí a už vůbec ne ostuda! Ženy, které podstupují potrat si jsou všech zmiňovaných faktorů vědomé, a proto jsou hrdinky. A co vy, měli byste dítě za každou cenu nebo byste radši zvolili snadné řešení problému?

Zdroje

1) Smutná statistika týrání

2) Dětské exekuce nejsou žádná výjimka

Anketa

Volili byste v případě neplánovaného početí potrat?
Ano
66,7 %
Ne
33,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz