Hlavní obsah
Umění a zábava

Pohlreichovo grilování je u konce! Kvůli nezájmu ho Prima přesouvá na jiný den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Prompart / pixexid.com

„Tohle se bude muset vysvětlit, soudruzi.“ Televize Prima je opět nucena kvůli svému dalšímu propadáku narychlo měnit vysílací program. Novou sérii Ano, šéfe! si po tomto fiasku ještě dvakrát rozmyslí.

Článek

Některé pořady jsou k neúspěchu předurčeny. U jiných jsou si televize natolik jisté, že je následný pád na dno a nezájem ze strany diváků ošklivě zabolí. Takovým případem je nyní kulinářská soutěž Česko na grilu– jejíž nejviditelnější tváří je Zdeněk Pohlreich a která se měla svést na úspěchu konkurenčního Peče celá země – z níž se po čtyřech odvysílaných dílech stal takový propadák, že kvůli němu televize mění svůj program.

Česko na grilu vystřídá repríza Poldy

O neúspěchu pořadu jsem se zmínil už před několika týdny, kdy bylo očividné, že si Prima připíše další mimořádný průšvih. A to takový, že statistiky první epizody Česka na grilu, kterou si pustilo na 330 tisíc diváků, nyní působí ještě umírněně v porovnání s epizodou čtvrtou. Ta klesla na prakticky absolutní dno sobotního prime timu po osmé večer, když ji sledovalo pouhých 151 tisíc, což značilo až 7. místo v žebříčku statistik zveřejněných na MediaGuru.

Pro lepší obrázek, konkurenční Superlov na Nově a Zázraky přírody na ČT zaznamenaly na 818 tisíc, respektive 702 tisíc diváků. To jsou pro srovnání ta čísla, v niž Prima na konci března snila a doufala. Celá situace je o to více zábavnější, když Pohlreicha sestřelila vlastními Chatami snů startujících hned po soutěži s bezmála o 30 tisíc lepším výsledkem. To pouze svědčí o faktu, že diváci po skončení televizních novin okamžitě přepínali jinam, jen aby se před desátou večer někteří z nich vrátili zpět. Dokonce i miliontá repríza Silvestrovského koktejlu na ČT krátce před půlnocí měla větší počet diváků (174 tisíc) než tato nudná grilovačka.

Na Primě nestačí svoje propadáky počítat

Nyní se konečně sluší říct, že takhle velký televizní propadák tu nebyl Elišky a Damiána. Ba dokonce je ještě větší, protože i tato zpackaná telenovela dosahoval až do posledního dílu, ač se to zdá neuvěřitelné, o přibližně 50-70 tisíc lepšího počtu diváků. A tak jako se Eliška s Damiánem po třech epizodách ze soboty odporoučeli na pondělí, přesune se na stejný den také Pohlreich se svými nevtipnými a zbytečnými moderátory, kteří se tu potkají s jen o něco málo úspěšnější Lží na pláži.

O sobotách namísto grilování budeme moci sledovat reprízované díly páté série Polda, které původně měly pouze střídat ukončenou šestou sérii o středách. Polda s Davidem Matáskem spolu se Zoo s Evou Burešovou jako jediní stabilně patří mezi vůbec nejsledovanější pořady této stanice dosahující milionových výsledků. Naopak jarní novinky jako Zalez do spacáku, Na vlnách Jadranu, Vytoč mého agenta či zmíněná Lež na pláži (s výjimkou Sedmi schodů k moci) si mohou i o půlmilionových číslech pouze nechat zdát.

To je pro vedoucí výroby na Primě alarmující výsledek. Zatímco Nova například paběrkuje se Survivorem, jehož skandální odliv soutěžících nabývá většího zájmu než pořad samotný, a Česká televize dalece zaostává za úspěchem Smyslu pro tumor se soudruhy, obě televize se mohou utěšovat zbylými pořady, jejichž sledovanost jim dělá pravidelně radost a přisypává spoustu peněz z reklam.

Prima v porovnání s nimi už aktuálně nemá žádná další esa v rukávu. A pakliže neúspěchem Česka na grilu dávají diváci jasně najevo své přejedení Zdeňkem Pohlreichem na televizních obrazovkách, nemusí uspět ani jeho návrat po šesti letech do své nejslavnější role v Ano, šéfe!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz