Hlavní obsah
Satira

Skvělé návrhy na koncepce školství, které asi neprojdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

Pan ministr školství prý chce, aby děti přestaly s biflováním a začaly myslet. No, nevím.

Článek

Ale zase je toho tolik na výběr a bylo by škoda něco nezahrnout do toho mixu alá kočička s pejskem dělají dort.

Nabízím vám následující menu, lze z něj libovolně kombinovat a ubírat, ale pozor, aby se dětem nepřepálily závity:

Orientální styl školní výuky

Naučme děti jogínské polohy a meditace vipassany a ti, kteří dosáhnou osvícení již v mladém věku, sami zjistí, co je pro ně i pro všechny ostatní nejlepší. Ti ostatní nebudou sice vědět nic, zato budou v klidu.

Americký styl školní výuky

Nakupme dětem supermoderní elektronické čipy od Elona Muska a naimplementujme jim je do mozku, naučme je s nimi zacházet, ať mají od malička přístup ke všem informacím, které jsou k dispozici a jsou schopni mezi sebou komunikovat telepaticky alá čipově.

Přírodní styl školní výuky

Vezmeme děti do lesa a nechme je, ať se samy naučí starat se o sebe, jen jim k tomu dávejme potřebné pokyny a učme je nápodobou, kdy zkušený mentor bude předvádět, jak se loví zvěř, jak se zpracovává, jaké byliny se sbírají a jak a kdy se konzumují. Jejich hlava dojde do takové fáze přírodní čistoty, že vše ostatní v životě už pro ně bude jen hračka.

Filozofický styl školní výuky

Nechme děti hovořit mezi sebou a sdělovat různé názory, zvěme jim do výuky odborníky z různých oborů a nechme je, ať se jich vyptávají, na co chtějí. Ve zbytku času s nimi diskutujme o důležitých otázkách bytí a nebytí.

Československý styl školní výuky

Poučme děti, že nevadí, když se mezi sebou napadají, hašteří a navzájem otravují, a hlavně, ať si hlídají, aby ti hodní a schopní z nich pracovali za ty ostatní, zatímco ty otravnější a hloupější děti je budou držet v šachu a budou z nich těžit.

Globalizační mix školní výuky

Naučme děti jen tak pro nic za nic soutěžit, dejme jim k dispozici spoustu odměn, o které se budou muset ale navzájem všemi možnými zpravidla neseriózními způsoby poprat a zlikvidovat konkurenci, případně si o ně zahrát pár hazardních her, a zajistěme, aby se k těm odměnám dostaly maximálně 2 - 3 žáci z celé skupiny, kterým sice všechny k ničemu nebudou, nadělá to ale zato pořádný humbuk a svinčík a naštve to všechny ostatní a bude to pořádná sranda.

Takovou školu budou děti milovat.

P.S: Chytráky, kteří se dosud nenaučili ve škole číst a psát, prosím, ať se zdrží svých komentářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz