Hlavní obsah
Názory a úvahy

Už to bude rok, co sem něco píšu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Klapetek

V září 2022 před Braniborskou branou v Berlíně. Tady se rodily nápady na první texty.

Před rokem jsem vydal svůj první text na platformě Seznam Médium. Jak bych to všechno zpětně zhodnotil?

Článek

Na podzim 2022 mi můj nejlepší kamarád řekl o projektu Seznam Médium. Sice jsem v posledních dvaceti letech napsal pracovně mnoho různorodých textů, nikdy to ale nebyl blog. Věnoval jsem tomu rozhovoru o nové platformě běžnou pozornost. Později jsme se k tomu tématu vrátili při jiné příležitosti. A výsledek v podobě více než pěti desítek statí už znáte.

Foto: Martin Klapetek

Islámskému centru ve Vídni jsem se věnoval v několika textech.

Je zajímavé se podívat zpětně na to, které příspěvky byly u mých čtenářů nejpopulárnější. Většinou to nebylo až tak moc překvapivé. Poprvé to byl text o současném islámu v Rakousku. Téma je to pro mnohé stále kontroverzní a navíc je to náš bezprostřední soused. S tím do jisté míry souvisí i druhý nejčtenější příspěvek, který se věnoval pohledu koránu na postavu Ježíše. V tomto případě to pro mě mírně překvapivé bylo. Říkal jsem si, že ta trocha teorie bude zajímat tak moje studenty vědy o náboženství. Třetí populární text byl o naší letošní dovolené na Korfu. Upřímně mi to udělalo radost, protože se mi těch pár dní v nově lokalitě opravdu líbilo.

Foto: Martin Klapetek

Letovisko Agios Gordios na Korfu je pro mě srdeční záležitost.

Moje příspěvky se dají rámcově rozdělit do několika kategorií. Na jednu stranu píšu religionistické texty, které se přímo týkají mého odborného zajmu o islám v Evropě. Jindy jsou to obecněji laděné příspěvky vycházející z výzkumu náboženství. Na druhou stranu jsou to krátké postřehy z různých míst, které jsem za poslední rok navštívil. V neposlední řadě se občas podělím o svoje zkušenosti vysokoškolského učitele. Píšu tedy především o sobě a textů reagující na aktuální společenské dění na mém profilu moc nenajdete. Ale na to jsou tu jiní specialisté, kteří mají hned názor snad na všechno.

Foto: Martin Klapetek

Skoro půlroční pobyt v Bratislavě byl pro mě v roce 2023 velmi důležitý.

Děkuji všem za přečtení mých pravidelných glos. Pokud si chcete udělat podrobnější představu o jejich tematické různorodosti, stačí si jednoduše projít můj profil na Seznam Médium. Snad jsem řekl něco podnětného o sobě a především o tématech, které mě zajímají. Tak si do dalšího roku držme palce, ať nás to všechno pořád baví.

Díky za zpětnou vazbu v komentářích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz