Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Realitní makléř se zkušenostmi od roku 1993, který si s nadsázkou říká realitní dinosaurus. Pamatuje časy, kdy byty sloužily k bydlení a investor bylo neznámé slovo, protože nebylo co investovat. Prodal a pronajal stovky nemovitostí, specializuje se na nové byty a družstevní bydlení. Často si připadá jako pan Lorenc, kterého se podle filmu pro pamětníky klienti ptají, zdali to břemeno nového a lepšího bydlení uvezou. Nejvíc ho baví lidé, jejich osudy a plnění jejich často těžko splnitelných přání v oblasti realit. Kromě toho přečetl stovky knih o všem možném a proto svoje přátele a klienty neúnavně zásobuje informacemi a lifehacky ze všech oblastí života. Svoje zkušenosti plánuje předávat dalším generacím v soukromé svobodné škole.

U článků často neuvádí zdroje, protože se jedná o velmi širokou oblast zahrnující minimálně 40 let historie. Vychází ze svých třicetiletých osobních zkušeností a více než faktografické údaje popisuje, jak se trh bydlení a investic do nemovitostí vyvíjel. Jeho cílem je připomenout zásadní události a vyhodnotit jejich dopad. Zvídavější v nich najdou osvědčené a málo využívané nástroje k nápravě aktuální bytové krize.

Jak napsal Edmund Burke již v 18. století "„Ti, kteří neznají historii, jsou odsouzeni ji opakovat.“