Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Nevěra je podceňovaná. Kdyby jí nebylo, rozpadá se ještě více manželství, říká Honza (42)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik/Freepik

Je nevěra důvodem k ukončení vztahu, nebo naopak jeho kořením? Pro někoho je jednorázovým zaškobrtnutím, pro jiného způsob, jak vydržet v manželství.

Článek

O tom, že by bez občasné nevěry nevydržel téměř žádný vztah, je přesvědčen i Honza (42). Dle něj je potřeba vyzkoušet někdy něco jiného, neokoukaného, aby si člověk uvědomil, že je rád za to, co má doma.

Po pár letech vztahu potřebuje změnu každý

S manželkou jsme svoji asi pět let, předtím už jsme spolu nějaký ten rok randili. Máme se spolu fajn, klape nám to po všech směrech, i v posteli. A právě u té postele si myslím, že to je dáno tím, že se nebojíme občas zakotvit někde jinde. V podstatě si nějakou tu bokovku jednou za čas nacházím už od začátku našeho vztahu. Manželka to samozřejmě oficiálně neví, to už by nebylo ono, chyběl by tomu ten adrenalin. Ale jsem přesvědčený o tom, že to tuší, a i ona sem tam nějaký zálet má – ať mi nikdo netvrdí, že tolik večerů tráví jen s kamarádkami…

Je to adrenalin i potřeba vrátit se nohama zpět na zem

Osobně si myslím, že nevěrných je většina chlapů – aspoň v mém okolí. A bereme to ne jako neúctu k ženě, ale jako způsob, jak zažít trochu adrenalinu a zároveň se tak nějak uzemnit – a pak se zase rádi vracíme domů. Ono totiž většinou člověk brzy zjistí, že v posteli je to sice fajn, ale na život potřebuje tu oporu, kterou má doma. Takže je vlastně nevěra jakousi kotvou, která nás chlapy vrátí zase nohama na zem, abychom si vážili toho, co máme.

Nevěra není o citech

Já třeba osobně to beru tak, že jediný, koho miluju, je moje manželka. Mám ji opravdu rád a nikdy se mi nestalo, že bych tahal city i do nevěry. Je to prostě vždycky jenom o tom aktu, o ničem jiném. Neumím si představit, že bych se po jedné noci zbláznil a bezhlavě se zamilovat do někoho, koho znám chvíli. Je to vlastně v podstatě sport, relax, u kterého vypustíte páru, nahromaděný stres, zažijete adrenalin, pak se osprchujete a jdete zase domů, do stejného kolotoče, který každý den žijete.

Bez nevěry by vztahy krachovaly

I když jsou lidi, kteří by nikdy nepřiznali, že jsou nevěrní – i když jsou, nebo zarytě tvrdí, že by toho druhého nepodvedli, já osobně si myslím, že kdyby nevěry nebyly, rozpadá se ještě víc manželství než dosud. A možná kdyby ta manželství, která krachují, tu nevěru zkusila, tak by se třeba nerozpadla, ale naopak upevnila… Kdo ví…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz