Hlavní obsah

Moje fotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenuju se Petr Zilvar, ročník 1976. Pocházím z ​východočeské Dobrušky, ale momentálně žiju v ​Praze. Od dětských let jsem sběratelem obrázků a obalů ze žvýkaček, které se už několik let snažím katalogizovat. Mám pouze učňovské vzdělání (tesař) bez ​znalosti angličtiny, a nemám vůli ani sílu se ​anglicky učit. Dalo by se říci, že angličtinu vyloženě nenávidím. Nutno podotknout, že za to nemůžou cizinci, ale mí krajané. Tedy Češi nekriticky vzhlížející k angličtině, ochotně s ní prznící můj rodný jazyk.

Mé současné snažení o nastartování hnutí za Jazykovou Revoluci je výsledkem mých předchozích zkušeností s cizími jazyky. Z němčiny mě kvůli špatné známce z češtiny vyhodili ještě před začátkem první hodiny. Angličtinu jsem nezvládnul ani na tři pokusy. Jediným mým úspěchem bylo naučení se celé učebnice esperanta pro začátečníky. Za jediný měsíc po pádu ze žebříku a týdenním pobytu v nemocnici. Ovšem jenom proto, abych většinu po nějakém čase opět zapomněl, protože pro ten jazyk nebylo a není praktické využití. A právě to chci změnit svým projektem a svými články na toto téma. Doufám, že i Vy podpoříte masové rozšíření pozemštiny.

Petr Zilvar

Zakladatel Jazykové Revoluce s pozemštinou,

druhým rodným jazykem pro celý svět